Natrag
19.3.2019 03:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milijunska prevara oko dubrovačkih hotela

22.10.2013 @ 22:21 Nikša Miletić Crna kronika

Podijelite:

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv trojice državljana BiH koji su prevarili hrvatskog turističkog radnika za 320.000 eura predstavljajući se kao posrednici u pribavljanju dokumentacije za koncesiju na korištenje Hotela Vis 2 u Dubrovniku i Hotela Vila Aurora u Trstenom, izvijestila je u utorak Federalna televizija (FTV).

Trojica optuženih M.B. (1961), A.M. (1988) i I.Ć. (1949) se terete da su u vremenu od sredine 2008. pa do travnja 2009. sačinili lažni ugovor o dodjeli koncesije te ga ovjerili krivotvorenim pečatom Povjerenstva za koncesije BiH, krivotvorili potpis predsjedavajućeg povjerenstva, te sačinili lažni akt ministarstva financija i riznice BiH, kao i lažnu uplatnicu za plaćanje koncesijske naknade, prenosi Slobodna Dalmacija.

Optuženi su održali više sastanaka u Dubrovniku i Sarajevu s turističkim radnikom iz Hrvatske (B.T.) kako bi mu kao poduzetnici iz BiH, za proviziju, pomogli u postupku stjecanja prava na koncesiju na korištenje Hotela Vis 2 u Dubrovniku i Hotela Vila Aurora u Trstenom.

Optuženi su krivotvorene dokumente dostavili B. T. u Hrvatskoj, dovodeći ga u zabludu da je ugovor legalan.

Oštećeni je u zabludi da je dobio pravo na korištenje nekretnina uz naknadu na vrijeme od najmanje 50 godina, s mogućnošću produženja na još 40 godina, potpisao ugovor o posjedovanju.

Na osnovi tog ugovora, smatrajući da ispunjava svoje obaveze, oštećeni državljanin Hrvatske je optuženima isplatio ukupno 320.000 eura.

Tužiteljstvo sarajevske županije je predložilo da se od optuženih oduzme imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana