Aktualno

MILANOVIĆ Poticat ćemo i zagovarati projekt Srđ

MILANOVIĆ Poticat ćemo i zagovarati projekt Srđ

Barijera za investicije praktički nema. Hrvatska ulazi u Europsku uniju. Ova Vlada je Vlada pro biznis. Barijere su u nečijim glavama – kazao je premijer Zoran Milanović u intervjuu za Dnevnik Plus.

Milanović je nabrojao niz za ovu Vladu realnih projekata projekata poput tvornice autodijelova u Slavonskom Brodu, željezare u Sisku, navodnjavanja Slavonije, obnove pruge, riječke luke, LNG terminala, hotela u turizmu, Brijuna, TE Plomin. Među tim projektima našli su se i HE Ombla, Kupari i Srđ. Milanović je istaknuo kako su Kupari na kraju konzultantske faze i za njih ima više zainteresiranih.

– Srđ je 10 milijardi kuna vrijedna investicija o kojoj će odlučiti Dubrovčani. Mi ćemo to sve poticati, zagovarati, uklanjati barijere. Sve što sam naveo su realne stvari. Hoće li to sutra utjecati na vašu plaću, e to vam ne mogu garantirati – rekao je Milanović koji se osvrnuo i o Zakonu o strateškim investicijama.

– Zakon o strateškim investicijama je u proceduri i bit će donesen. Postoje otpori, veliki otpori. Čim krenete nešto raditi konkretno, sa jasnim planom, sa jasnom projekcijem jave se legitimne, nelegitimne, nejasne udruge, interesne skupine te rasprodat ćeš Hrvatsku. Nećemo ništa rasprodati. Nisam naveo ACI, tu tražimo strateškog investitora, ali država će uvijek imati većinsko vlasništvo. To želim naglasiti, imamo neke političke, poslovne pa i nacionalne razloge za to.

Na pitanje novinarke može li Zakon o strateškim investicijama na zastupničkim klupama očekivati do ljeta odgovara:
– Može apsolutno. Već kasnimo s tim zakonom. Kad me pitate što je ekonomska politika, to su strane investicije. Sve ovo što sam naveo, to je strani novac. To nije naša akumulacija, to su EU fondovi, to su strani ulagatelji. To su sve realne stvari.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist