AktualnoHrvatska

Milanović govorio što i svaki pametnjaković

Milanović govorio što i svaki pametnjaković

Premijer RH Zoran Milanović boravio je danas u Dubrovniku gdje je nazočio na izbornoj konvenciji SDP-a DNŽ.

– Pobjede su bile demokratske i tijesne, ali to ih ne umanjuje. Članstvo SDP-a nije podijeljeno, nego je u jednom trenutku bilo drugačije raspoloženo što se tiče izbora vodstva – rekao je Milanović te dodao kako je Dubrovnik grads slobode.

– Mi smo stranke ljudske slobode u kojoj drugom ne gledaš u tanjur, nadaš se da u njemu ima nešto za jesti, ali ne zabadaš ni u tanjur, ni u kuću ni u krevet ni u spavaću ni u dnevnu sobu. To je riječćima jednostavno ali u životu očito malo teže – slikovito se Milanović osvrnuo na rezultate referenduma o braku.

-Ovaj kraj jest dalek od centra, to je Zagreb, ili morskog centra, to je Split ili Rijeka na svoj način, ali koliko god bio izoliran nikada, osim u ratu nije bio siromašan i ubog. Nije ni danas – istaknuo je Milanović te naglasio kako je 'ovdje život drugačiji i poseban'.
Govoreći o Pelješkom mostu Milanović je rekao kako je to projekt kojeg on nikada nije obećao.

-Neću ga ni sada obećavati dok ne budem potpuno uvjeren da je to ostvarivo – rekao je Milanović te dodao kako ga se neće vidjeti na nijednom otvaranju radova, pa tako ni na skorom otvaranju buduće trase autoceste od Ploča do Vrgorca.

-Za tjedan dana će biti otvorena autocesta, i kada se to otvori Dubrovnik će opet biti daleko. Ne 14 – 15 sati, ali 4-5, ako se poštuju prometna pravila – istaknuo je premijer te dodao kako bi bio sretan da se autocesta mogla napraviti i ranije europskim novcem.

-To je jedinstvena, ali skupa mreža. To je 600 km autoceste , a nas je četiri milijuna. To znači da se tom cestom jako malo ljudi vozi tijekom godine. Ali nam treba, izbora nema – rekao je Milanović.

Očigledno komentirajući posljednje ankete po kojima njegova Vlada dobiva upornu 'dvojku', a narod više ne vjeruje njihovoj politici predsjednik vlade je kazao kako nisu skrenuli s puta.

– Mi smo na pola puta. Znamo gdje idemo. Nismo sletjeli s te ceste. Trasirali smo cestu, znamo kamo idemo, jedino što idemo presporo, ali i sporo je nekada sigurno – rekao je Milanović te dodao kako 'osjeća da ove dvije godine nisu izgubljene'.

-Naš najveći izazov je osigurati gospodarski rast i ekonomsku noevisnost, ali to svaki pametnjaković govori – zaključio je Milanović svoj govor.

 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist