Hrvatska

MILA SVE BLIŽA AMERICI Roditelji dirnuti: Vratili ste nam vjeru u ljude

Malena Mila Rončević, dvogodišnjakinja koja boluje od  teškog oblika leukemije, sve je bliža odlasku u Ameriku. Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia, gdje su troškovi liječenja vrtoglavi i procjenjuju se na 2,8 milijuna dolara.

Nakon što je njen otac Marin upuito apel putem društvenih mreža, ujedinila se cijela Hrvatska i počeli su se skupljati novci za njeno liječenje. Za Milu je trenutno skupljeno 1,5 milijuna dolara, a na stranici Life for Mila možete pratiti stanje prikupljenih iznosa.

-Presretni smo, ganuti smo, jednostavno ne znam što bih rekla. Ovo što se Mili, ovo što se u Hrvatskoj dogodilo radi Mile, radi jedne djevojčice, vratilo mi je vjeru u ljude, u ljubav, u život, u sve. Ova jedna mala mala zemlja se pokazala tako velikom – rekla je za RTL dirnuta Milina mama Sanja Matijević.

Karta za Ameriku je kupljena, u tijeku je izrada američkih viza, a obitelj će u ponedjeljak imati konačnu informaciju hoće li na put za Ameriku.
-Čekamo plan liječenja da vidimo u kojem će dijelu ona biti u taj eksperimentalni dio koji bio joj garantirao puno veće šanse nego što ih sada ima, bez njihove garancije sve to skupa nema smisla. Čekamo konačnu cifru koja će biti  napisana u toj ponudi tako da novac možemo uplatiti. Problem je što oni ukupan iznos traže avansno – rekao je za RTL otac Marin.

-Kad sam čuo tu cifru od 2,8 milijuna dolara na koju oni nude do 20 posto popusta ako nas ne prati nikakvo osiguranje, ja sam doslovno pao u nesvijest. Pitali su me trebam li prevoditelja, ja nisam mogao izustiti ništa. Ja sam doista htio odustati od svega, ali nakon nagovora rekao sam idemo probati. Hrvatska se ujedinila, ne postoji sjever ni jug, Armada, Torcida, Boysi, postoji samo jedna ekipa koja zajednički prikuplja novce, institucije su se uključile, dijaspora. To su iznosi koji su abnormalni, koji se prikupljaju takvom brzinom da mi se vratila vjera u ljude -rekao je Milin otac za RTL.

 

Pročitajte još

SINDIKAT POMORACA NE GUBI NADU ‘Ako se na satelitskim snimkama nešto uoči, akcija će se opet pokrenuti’

Dulist

Obustavljena je aktivna potraga za kapetanom Dinom Miškićem

Dulist

Hrvatska ponudila Francuskoj da će snositi troškove potrage za nestalim pomorcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija