Politika

Mihočević potpredsjednik HDSSD-a

Bivši ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića Petar Mišo Mihočević izabran je za potpredsjednika Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDDSD) na jučerašnjoj osnivačkoj sjednici u Kninu.

Na istoj sjednici za glavnog tajnika izabran je Denis šešelj, donedavni predsjednik Županijskog vijeća HSP-a.

Osim Mihočevića kao predstavnika najjužnije županije, za potpredsjednicu stranke izabrana je i Marija Mamić iz Splitsko-dalmatinske županije, dok će potpredsjednik iz Šibensko-kninske županije biti izabran naknadno.

Za predsjednika HDSSD-a izabran je Hrvoje Tomasović, a za predsjednika Glavnog odbora Luka Roguljić.
Osnovni cilj djelovanja HDSSD-a je okupljanje građana regije u cilju napretka regije Dalmacije.

Razlozi osnivanja HDSSD-a leže u odlučnom otporu i jasnom odgovoru prema centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske od strane prošlih, ali i sadašnje Vlade, koje se provode na štetu Dalmacije, ali i drugih zapostavljenih hrvatskih regija, ističu iz te stranke.

Na skupštini su također odbačene spekulacije kako je HDSSD stranka koja se osniva pod "patronatom“ HDSSB-a, ali i iznijet jasan stav da se ne priznaju nikakvi politički motivirani sudski progoni hrvatskih generala i drugih heroja Domovinskog rata.

Na Osnivačkoj skupštini HDSSD-a nazočilo je 132 osnivača iz svih dalmatinskih županija koji su, osim Programa, usvojili i Statut HDSSD-a, a kojim je regulirano da za razdoblje od najduže godinu dana stranku vodi Predsjedništvo od sedam članova i Glavni odbor HDSSD-a od 35 izabranih članova.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija