Kultura

MIDSUMMER SCENE DSO na Lovrjencu oduševio filmskom i baroknom glazbom

MIDSUMMER SCENE DSO na Lovrjencu oduševio filmskom i baroknom glazbom

Dubrovački simfonijski orkestar nezaboravnim je koncertom u utorak navečer pod zvjezdanim nebom prekrasne tvrđave Lovrijenac bez daha ostavio brojne posjetitelje Midsummer Scene festivala.

Oduševljeni ljubitelji barokne i filmske glazbe iz cijelog svijeta pomno su pratili izvedbe Komornog gudačkog orkestra i puhača, ali i naratore, glumca Filipa Krenusa te počasnog britanskog konzula Marka Thomasa koji su za posebnu priliku odigrali i nekoliko scena iz svjetske uspješnice James Bond.

Za potpuni dojam čarobnog renesansnog vijeka, posjetitelje je na ulazu u tvrđavu Lovrjenac dočekala gradska straža, a brojna nasmijana lica i ovacije publike nakon dvosatnog programa, najljepše su priznanje tradicionalnom gostu Midsummer Scene Festivala.

U sklopu Festivala, u prekrasnoj palači Sponza, od 1. srpnja u 20 sati otvara se izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom From Illyria to Elsinore. Izložba će biti otvorena do 7. srpnja, a zbirka jedinstvenih fotografija prikazuje najljepše dubrovačke lokacije kao i uzbudljive scene tragedije Hamlet te komedije Na tri kralja odigrane na prošlim izdanjima Midsummer Scene festivala.

Četvrto izdanje Festivala nastavlja suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati također u palači Sponza odigrati glazbeno scenski program naziva Držić meets Shakespeare. Dio ansambla Sna Ivanjske noći igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarijus.

Festival svake večeri do 5. srpnja nastavlja izvedbe vesele Shakespearove komedije San Ivanjske noći. Predstave se igraju na tradicionalnoj pozornici tvrđave Lovrjenac s početkom u 21 sat.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za Festival mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com i www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović