Aktualno

Međunarodni natječaj za ACI marine

ACI marine mogle bi dobiti inozemnog predsjednika uprave, koji će zamijeniti dubrovačkog HDZ-ovca Antu Violića, piše tportal.

Na ovotjednoj sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka o raspisivanju međunarodnog natječaja za novog predsjednika uprave. Dok dio javnosti špekulira da je ta odluka rezultat neslaganja u koaliciji koja se ne može dogovoriti oko 'podijele fotelja ' u ovom poduzeću, ministar turizma Veljko Ostojić kaže da su samo u potrazi za najboljim kadrovima.

– Želimo dobiti najkompetentniju osobu neovisno odakle dolazi, samo to je poruka. Nadamo se da smo pokazali i transparentnost i želju za ozbiljnim kadrovskim promjenama – ističe Ostojić.

Za privatizaciju ACI marina bili su zainteresirani fondovi za gospodarsku suradnju i turska Dogus grupa koja je već u Zadru preuzela marine Dalmaciju i Borik, no Ostojić im nije sklon:

– Radi se o najvećem lancu marina na Mediteranu, o tvrtki koja posluje gotovo isključivo na pomorskom dobru. Mislim da ACI treba privatizirati po posebnom modelu, na drugačiji način, i to tako da građani Hrvatske sudjeluju u vlasničkoj strukturi. Dakle, ne dolazi u obzir klasična privatizacija ACI-ja – poručio. Detalji bi trebali biti poznati do kraja ove godine.

Pročitajte još

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut

KONAVOSKE IGRE Dupkom su bile pune Šišine dube

Dulist

VELIKI TRANSFER Stipan Đuretić novi je član HNS-a

Dulist