Natrag
18.2.2019 07:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Međunarodni natječaj za ACI marine

29.9.2012 @ 16:52 Dulist Aktualno

Podijelite:

ACI marine mogle bi dobiti inozemnog predsjednika uprave, koji će zamijeniti dubrovačkog HDZ-ovca Antu Violića, piše tportal.

Na ovotjednoj sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka o raspisivanju međunarodnog natječaja za novog predsjednika uprave. Dok dio javnosti špekulira da je ta odluka rezultat neslaganja u koaliciji koja se ne može dogovoriti oko 'podijele fotelja ' u ovom poduzeću, ministar turizma Veljko Ostojić kaže da su samo u potrazi za najboljim kadrovima.

– Želimo dobiti najkompetentniju osobu neovisno odakle dolazi, samo to je poruka. Nadamo se da smo pokazali i transparentnost i želju za ozbiljnim kadrovskim promjenama – ističe Ostojić.

Za privatizaciju ACI marina bili su zainteresirani fondovi za gospodarsku suradnju i turska Dogus grupa koja je već u Zadru preuzela marine Dalmaciju i Borik, no Ostojić im nije sklon:

– Radi se o najvećem lancu marina na Mediteranu, o tvrtki koja posluje gotovo isključivo na pomorskom dobru. Mislim da ACI treba privatizirati po posebnom modelu, na drugačiji način, i to tako da građani Hrvatske sudjeluju u vlasničkoj strukturi. Dakle, ne dolazi u obzir klasična privatizacija ACI-ja – poručio. Detalji bi trebali biti poznati do kraja ove godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana