Kultura

MEĐUNARODNI FESTIVAL U NAPULJU Dvije dubrovačke umjetnice izlažu svoje radove

MEĐUNARODNI FESTIVAL U NAPULJU Dvije dubrovačke umjetnice izlažu svoje radove

Na ovogodišnjem izdanju CAM FESTIVAL SURVIVAL III Casora u Napulju koji je otvoren u petak, ove godine izlaže sedamdeset autora i među njima sa svojim radovima sudjeluju dvije dubrovačke autorice: Veronika Šulić i Anamarija Bezek.

CAM Casoria Contemporary Art Museum osnovan je 2005. godine s ciljem da postane kulturna platforma i eksperimentalni laboratorij, ali prije svega kao referentna točka za univerzalnu suvremenu umjetnost s otvorenim kontekstom. Zajednička tema ovog festivala odnosi se na opstanak suvremene umjetnosti u današnjem društvu, a program se sastoji od središnje izložbe, nastupa, panel diskusija i radionica. Izvaredni vizualni i medijski događaj pokrenut muzejom CAM-a, koji uključuje više od 300 međunarodnih umjetnika koji izlažu i sudjeluju u programu festivala na području veličine od 2000m prostora

CAM FESTIVAL SURVIVAL III Casora u Napulju otvoren je 13. srpnja, a trajat će do 13. listopada 2018.

Veronika Šulić
Nakon završene likovne akademije radi na obnovi kulturne baštine. Specijalizirala restauraciju zidnog slikarstva, te kao djelatnica Hrvatskog restauratorskog zavoda obnavlja nepokretnu kulturnu baštinu diljem Hrvatske. Potpredsjednica hrvatskog odbora ICOMOS-a
Slikarstvo, modeliranje i dizajn su spiritus movens od mladih dana. Na Likovnoj akademiji je bila u klasi Dina Botterija, te Kažimira Hraste. Radi Likovne radionice crtanja i modeliranja u ARL Lazareti, sudjeluje na skupnim izložbama HDLU-a Dubrovnik, te ULIPUDA. Također izlaže na međunarodnoj izložbi Natura Hereditas u studenom 2017. u Metkoviću. Sudjeluje u scenografskim rješenjima za kazališnu udrugu ‘Kolarin’ iz Dubrovnika. Radi grafička rješenja za plakate kazališnih predstava. U Galeriji Artur u Dubrovniku sudjeluje na skupnoj izložbi ‘Od Age do agore’ u 2018.godine. Prvu samostalnu izložbu priređuje u Galeriji Narodne knjižnice Dubrovnik pod nazivom ‘Mali format- Sveti razgovor’ u veljači 2018.godine. Na međunarodnoj izložbi Light space &Time online Gallery ‘Animals’ nagrađena s posebnom nagradom ‘Special recognition author’ u svibnju 2018. Izlaže na međunarodnoj izložbi ‘Kulturoš’ u Čakovcu u svibnju 2018.
Na međunarodnoj izložbi SURVIVAL III u Napulju izlaže dva rada u kombiniranoj tehnici na papiru
‘Rocce di corallo’ (70X50cm) i ‘Un albero di fico al chiaro di luna’.

Anamarija Bezek
Rođena u Dubrovniku 12. 5. 1969. godine, gdje živi i radi. Započela je raditi s glinom u likovnoj radionici prof. Agnes Velikonje u Osnovnoj školi Lapad. Od 1995. do 2000. godine učila je keramički zanat kod keramičarke Karin Garmsen-Fradl.Studirala na Studij restauracije i konzervacije na Sveučilištu u Dubrovniku. Umjetnički se izražava u keramici, a radila na poslovima zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i Italiji, uža specijalnost restauracija stucca. Također je radila kao restaurator keramičkih artefakata za muzeje u Italiji i Hrvatskoj. Član je Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i ICOMOSa. Kreirala i vodila keramičke radionice za djecu i odrasle. Do sada je svoje radove je izlagala u Hrvatskoj: u Dubrovniku, Metkoviću, Opatiji, Sisku i Zagrebu, te u inozemstvu u Cortoni i Firenci u Italiji i u Sofiji u Bugarskoj. Na izložbi SURVIVAL III predstavlja se keramičkom skulpturom Yesterday is here, dimenzije 5×9,5×9 cm.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist