Natrag
18.7.2018 02:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

MEĐUNARODNI DAN DJETETA Mokošica dobila još dvije kućice za knjige!

20.11.2017 @ 14:03 Dulist Zanimljivosti
7;7

Podijelite:

Danas su po lijepom i sunčanom vremenu u Eko parku i Chalistenik parku u Mokošici uz Međunarodni dan djeteta  djeca Dječjeg vrtića Pčelica iz Mokošice i Eko Omblići otvorili još dvije kućice za knjige.

Naime u Mokošici je ispod Opskrbnog centra već postavjena jedna kućica prije par godina u organizaciji udruge Europski dom Dubrovnik. Jednu kućicu za knjige su svs djeca zajedno veselo oslikala a drugu će oslikati sutra DV Aster – Mali princ iz Mokošice. U kućicama za knjige Eko Omblići su poklonili u svaku kućicu po nekoliko knjiga i slikovnica.

-Projekt kućice za knjige na otvorenim prostorima se oslanja na ideju globalnog pokreta ‘Little Free Library’ koji je pokrenut 2009 u SAD-a 2015. u Hrvatskoj. Naše male kućice za knjige rade na principu: ‘pročitaj-posudi-vrati-pokloni!’ Kućice za knjige su poklon Općine Pitomača, Turističke zajednice Dubrovnika i tvrtke Drvo Interijeri, Osojnik. Hvala lijepa našim donatorima! – zapisali su Eko Omblići.

Ovakve male knjižnice na otvorenom nastale su sa željom poticanja čitanja posebno među djecom, ali i povećanja komunikacije i solidarnosti između pojedinaca u lokalnoj zajednici.

– Želja nam je uz pomoć donatora postaviti još nekoliko ovakvih kućica za knjige u Rijeci dubrovačkoj a predložit ćemo Gradu Dubrovniku da kućice za knjige postave u parkovima Grada i po gradskim plažama i autobusnim čekaonicama – dodali su.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana