Natrag
24.4.2019 02:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

MEDITERANSKI SAJAM Zašto nam je nutritivna deklaracija na hrani bitna?

16.3.2017 @ 17:49 Dulist Aktualno
7;7

Podijelite:

U okviru programa Mediteranskog sajma danas je u hotelu Valamar Lacromi održana edukacija o nutritivnim deklaracijama kao obveznom podatku na hrani.

-Informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača. Stoga je Europska komisija Uredbom br. 1169/2011 uvela obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani. Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016. Međutim, da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani -izjavila je tom prilikom voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprava za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede Sanja Kolarić Kravar.

Besplatnu edukaciju na kojoj se detaljno pojašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom u skladu s novom Uredbom Europske komisije organizirao je Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i ŽK Dubrovnik u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana