Aktualno

MATO FRANKOVIĆ: ‘Želimo na najvećoj mogućoj razini obilježiti 25. obljetnicu oslobađanja našeg juga’

MATO FRANKOVIĆ: 'Želimo na najvećoj mogućoj razini obilježiti 25. obljetnicu oslobađanja našeg juga'

Danas je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program svečanosti obilježavanja 25. obljetnica VRO ‘Oslobađanje juga Hrvatske’ koji će se održati u subotu i nedjelju, 28. i 29. listopada.

Na ovoj su konferenciji sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Predrag Stipanović.

Franković je naglasio koliko je zapravo velika važnost ove obljetnice za naš grad, prisjećajući se svih onih koji su branili i dali svoje živote za grad i odati im počast onima koji doprinijeli u oslobađanju.

– Želimo na najvećoj mogućoj razini obilježiti ovakav jedan važan događaj. Prije 25 godina oslobođen je jug Hrvatske čime su se stekli uvjeti za nastavak života na ovom području, za razvijanje turizma i sve ono što baštinimo na području našeg grada – rekao je Franković i pozvao sve građane koji će među ostalim po prvi put vidjeti svu ratnu opremu hrvatske vojske, ali i ‘Krila oluje’.

Ostović se prije svega zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji svečane proslave.

– Sudjelovat će više od 700 pripadnika svih grana oružanih snaga, kopnene vojske, mornarica, zrakoplovstva… Ispričao bih se građanima zbog zatvaranja prometnica, ali molio bih građane za strpljenje. To je zajednička svečanost grada, županije i branitelja te ćemo svi podnijeti dio tereta. Trebalo bi to proći veličanstveno kao što su prošle i sve operacije – rekao je Ostojić i nadalje istaknuo što se sve nalazi u svečanom programu.

Dodajmo kako će parking biti osiguran za građane u Luci Gruž pod stopom mosta.

Program obilježavanja vojno redarstvenih operacija ‘Oslobađanje juga Hrvatske’

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist