GradPolitika

MATO FRANKOVIĆ: Gradonačelniče, ne bavite se politikantstvom nego raspišite izbore!

MATO FRANKOVIĆ: Gradonačelniče, ne bavite se politikantstvom nego raspišite izbore!

Mato Franković, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik pozvao je gradonačelnika Andra Vlahušić da raspiše kotarske izbore. Naime, s današnjim danom ističu mandati članovima vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora, o čemu je DuList već ranije pisao, a nove izbore Gradsko vijeće još uvijek nije raspisalo.

– Jasno nam je da gradonačelnik, koji se po pojedinim medijima hvali kao neupitni pobjednik izvanrednih izbora, u sebi skriva veliki strah od njihovog gubitka.

Naime, svjestan činjenice da bi upravo na ovoj razini vlasti doživio teški debakl na izborima te da bi Hrvatska demokratska zajednica, s jasnim programom ostvarila možda i povijesno najbolji rezultat, gradonačelnik svjesno izbjegava izbore prve razine upravljanja gradom Dubrovnikom.

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici izražavamo zabrinutost za daljnje funkcioniranje kotareva i mjesnih odbora, koje smatramo „žilom kucavicom“ razvoja Grada, jer istekom mandata vijećnicima postaje upitna i zakonitost eventualnih odluka koje budu donosili. Stoga, pozivamo gradonačelnika da se umjesto politikantstvom vodi načelom odgovornosti prema građanima te da pokrene proceduru kako bi se raspisali ovi izbori!

Nažalost, ovakvim djelovanjem ove gradske Uprave zorno se pokazuje da uopće ne uvažavaju one koji su jednako kao i dosadašnji gradonačelnik izabrani na demokratskim izborima na mandat od četiri godine.

Neraspisivanjem izbora za gradske kotareve i mjesne odbore gradonačelnik Andro Vlahušić priznao je dvije stvari – boji se pred građanima izmjeriti rezultat svog rada u godinu i po mandata te ne razumije i ne poštuje osnovnu razinu upravljanja Gradom! – istaknuo je Mato Franković u priopćenju.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist