Kultura

MASLINE KĆERI BRIGITA I DOLORES ‘Srca su nam ispunjena ponosom. Blagoslovljene smo jer smo imale tako divnog oca’

MASLINE KĆERI BRIGITA I DOLORES 'Srca su nam ispunjena ponosom. Blagoslovljene smo jer smo imale tako divnog oca'

Činilo se kao da je cijeli Grad stigao ove subote na otvorenje retrospektivne izložbe o 100. obljetnici rođenja velikog slikara Antuna Masle. To su potvrdile i njegove kćeri Dolores Masle Aleksić i Brigita Masle Dražinić, čija su srca ispunjena emocijama i ponosom.

-Doista sam sretna. Blagoslovljena sam jer sam imala tako divnog oca koji je ostavio prekrasna djela, u kojima smo uživale Brigita i ja, i čuvale tu baštinu koju smo naslijedile. Toliko je divnih ljudi večeras. Jako je dobra vibracija i vidi se da uživaju u ovim slikama – rekla je Dolores Masle Aleksić. Njena sestra, Brigita Masle Dražinić, istaknula je kako je ovo kruna svih dosadašnjih održanih izložbi.

-Tijekom ovih pedeset godina bilo je dosta izložbi Antuna Masle, kako u Dubrovniku, tako i u drugim gradovima Hrvatske. No, nekako mislim, a čini mi se da to misle i povjesničari umjetnosti, da je ovo kruna i dosada najveća izložba. Otkriveni su, na kraju krajeva, neki radovi za koje nismo znali gdje se nalaze, što je velika stvar. Čak se otkrio i jedan njegov rad iz 1940. godine, a koji nije bio potpisan. Igor Zidić bio je apsolutno siguran da je to Antun Masle te smo djelo dali restuarirati. Na poleđini slike, restaurator je otkrio portret nekog mladića iz Orašca na kojoj piše: “A. Masle ’40.” – rekla je gospođa Masle Dražinić i još jednom istaknula kako je ovo jedno veliko događanje.

 

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist