Grad

Maro Pavlović Medovićev zamjenik u odjelu za izdavanje dozvola

Nakon što je dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silva Vlašić tijekom protekle srijede osobnim zahtjevom zatražila da je se razriješi pročelničkog mjesta, a o čemu je DuList prvi pisao, gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na današnjoj je konferenciji za medije na njezinu ostavku. Naglasio je kako će Vlašić od sada raditi kao zamjenica pročelnice Marijete Hladilo u Uredu gradonačelnika.

-Silva Vlašić otišla je iz osobnih razloga. Poslala nam je dokument u kojem je jasno navela svoje razloge, a jedan od njih je i GUP Grada Dubrovnika. Davno smo se složili da je to jedan loš dokument, a Upravni odjel je morao donositi rješenja i izdavati građevinske dozvole sukladno GUP-u. Taj je pritisak, a za kojeg je smatrala da ide najviše na nju, bio prevelik. Dosadašnji pročelnik Upravnog odjela za nekretnine Zdenko Medović preuzeo je dužnost v.d. pročelnika UO za izdavanje prostorno-planske dokumentacije, a s današnjim danom sam na mjesto zamjenika pročelnika UO za izdavanje prostorno-planske dokumentacije imenovao službenika Grada Dubrovnika Mara Pavlovića koji je do sada radio u Upravnom odjelu za nekretnine – rekao je gradonačelnik dodavši kako smatra da Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja treba pravno pojačati.

-Svjedoci smo činjenice da se u javnom prostoru svašta događa i da niču svakakve zgrade. Osim što moramo mijenjati GUP, trebamo i neke stvari bolje posložiti – rekao je Franković te dodao kako ovo neće biti jedina reorganizacija u Gradskoj upravi te kako su im potrebni ljudi koji su ‘spremni trčati brze trke’.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ LIBERTASA Reaktiviran prijevoz osoba s invaliditetom

Dulist

VAŽAN DAN 28. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika

Dulist

POTPISAN UGOVOR Uređena Lapadska obala otvara se 2023. godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija