Aktualno

MARO KRISTIĆ ‘Građevinski lobi melje sve pred sobom, a Grad mu se nema snage oduprijeti’

Gradski vijećnik Maro Kristić uputio je priopćenje vezano za snimke radova do kasnih noćnih sati na gradilištu kod Grawea, a na koje su nam se ove srijede potužili stanari Bourbona. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Snimke izvođenja nedopuštenih radova u sitne sate na gradilištu podno Ulice Bana Josipa Jelačića na žalost ukazuju kako građevinski lobi melje sve pred sobom i kako ova gradska uprava očito nema snage oduprijeti se privatnim interesima niti kada je u pitanju poštivanje odluke koju je sama donijela. Pored svih trauma koje proživljavaju stanovnici zgrada iznad gradilišta, zbog urušavanja prometnice koja je mjesecima zatvorena pod izlikom sanacije urušenog iskopa, u razdoblju turističke sezone u kojem je bila na snazi zabrana izvođenja teških građevinskih radova stanovnici Ulice Bana Josipa Jelačića morali su i dalje moraju proživljavati nove traume i slušati i gledati kako se pred njihovim očima izvode zabranjeni radovi, bez da gradska uprava na to uopće reagira.

I nije ovo jedino gradilište na kojem ponašanje investitora izaziva revolt građana, a na kojem su se očito, bez ikakve reakcije gradske uprave u vrijeme zabrane izvodili radovi koji nisu dopušteni gradskom odlukom (gradilište u Ulici Gabra Rajčevića na Montovjerni). Dok se opravdano pokazuju mišici na bankomatima i zabranama korištenja javnih površina zbog narušavanja komunalnog reda, okreću se i savijaju leđa pred mašinerijom koja nemilosrdno proždire Grad. Pitamo se gdje su nestali ti mišici u ovom slučaju i kako se ovdje investitorima koji su svakodnevno kršili komunalni red nisu izricale mandatne kazne kao vlasnicima bankomata? Ujedno molimo gradsku upravu da, kako bi uvjerila građane da postupa u skladu s svojim odlukama i da na jednak način tretira svako kršenje komunalnog reda  javno objavi popis svih investitora kojima su izdani prekršajni nalozi zbog nepoštivanja Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika – stoji u priopćenju vijećnika Mara Kristića.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija