Aktualno

MARO KRISTIĆ ‘Građevinski lobi melje sve pred sobom, a Grad mu se nema snage oduprijeti’

MARO KRISTIĆ 'Građevinski lobi melje sve pred sobom, a Grad mu se nema snage oduprijeti'

Gradski vijećnik Maro Kristić uputio je priopćenje vezano za snimke radova do kasnih noćnih sati na gradilištu kod Grawea, a na koje su nam se ove srijede potužili stanari Bourbona. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Snimke izvođenja nedopuštenih radova u sitne sate na gradilištu podno Ulice Bana Josipa Jelačića na žalost ukazuju kako građevinski lobi melje sve pred sobom i kako ova gradska uprava očito nema snage oduprijeti se privatnim interesima niti kada je u pitanju poštivanje odluke koju je sama donijela. Pored svih trauma koje proživljavaju stanovnici zgrada iznad gradilišta, zbog urušavanja prometnice koja je mjesecima zatvorena pod izlikom sanacije urušenog iskopa, u razdoblju turističke sezone u kojem je bila na snazi zabrana izvođenja teških građevinskih radova stanovnici Ulice Bana Josipa Jelačića morali su i dalje moraju proživljavati nove traume i slušati i gledati kako se pred njihovim očima izvode zabranjeni radovi, bez da gradska uprava na to uopće reagira.

I nije ovo jedino gradilište na kojem ponašanje investitora izaziva revolt građana, a na kojem su se očito, bez ikakve reakcije gradske uprave u vrijeme zabrane izvodili radovi koji nisu dopušteni gradskom odlukom (gradilište u Ulici Gabra Rajčevića na Montovjerni). Dok se opravdano pokazuju mišici na bankomatima i zabranama korištenja javnih površina zbog narušavanja komunalnog reda, okreću se i savijaju leđa pred mašinerijom koja nemilosrdno proždire Grad. Pitamo se gdje su nestali ti mišici u ovom slučaju i kako se ovdje investitorima koji su svakodnevno kršili komunalni red nisu izricale mandatne kazne kao vlasnicima bankomata? Ujedno molimo gradsku upravu da, kako bi uvjerila građane da postupa u skladu s svojim odlukama i da na jednak način tretira svako kršenje komunalnog reda  javno objavi popis svih investitora kojima su izdani prekršajni nalozi zbog nepoštivanja Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika – stoji u priopćenju vijećnika Mara Kristića.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist