Politika

Mihaela Skurić nova ravnateljica ZOD-a, Potrebica prozvao Carević Peković za sukob interesa

Mihaela Skurić nova ravnateljica ZOD-a, Potrebica prozvao Carević Peković za sukob interesa

Mihaela Skurić nova je ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, a predložio ju je Odbor za izbor i imenovanje s tri glasa za, jednim protiv i jednim suzdržanim.

Vijećnik Ivan Jelčić istaknuo je kako je uredu da se Mihaeli Skurić da šansa, iako mu je žao što ne može opet glasati za dosadašnju ravnateljicu Ivu Carević Peković. Iako je Iva Carević Peković prvi izbor DDS-a, rekao je Jelčić, dat će šansu Skurić i glasovati za njen izbor.

-Mi ćemo sami izabrati koga želimo, sukladno Zakonu – rekla je Katarina Doršner osvrnuvši se na reakcije zagrebačkih sociologa koji su stali u obranu dosadašnje ravnateljice.

-Što ova vlast poručuje? Poručuje da uloženi napor, rad, znanje i postignuti rezultati nemaju nikakvog značaja i ne zaslužuju kontinuitet već se ide na odabir po političkom ključu – rekao je Jadran Barač dodavši kako će se nastaviti politička imenovanja uz poruku mladima kako je najvažnija politička podobnost.

-Nepoznavanje materije je ono što krasi gospodina Barača. Znate li tko je nositelj projekta Lazareti? Da znate, ne biste ovo govorili. Nositelj je Grad Dubrovnik, a ZOD je jedan od partnera – odgovorio mu je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je više puta istaknuo dio pozitivnih stvari koje je odradila Iva Carević Peković.

-Ovdje se ne radi o smjeni. Bira se nova osoba, nakon isteka mandata i ta druga osoba je kvalificirana za biti ravnateljica Zavoda za obnovu – rekao je Franković.

-Vrijeđate vijećnika bez razloga – rekao je Barač Frankoviću.

-Vi ste meni simpatični i od prvog dana vam pokušavam pomoći. Umorio sam se, a nikako da vam pomognem – replicirao mu je Franković dodavši kako on želi jakog predsjednika SDP-a.

-Među kandidatima ima još jedno ime, gospođa Sanja Krželj koja je aktivna članica HDZ-a. Toliko o tome da HDZ nije imao svog kandidata – rekao je gradonačelnik Baraču, a Blaž Pezo ga je pitao je li političko imenovanje bilo u vrijeme kada je izabrana Iva Carević Peković.

-Cijelo vrijeme se imputira da je pao neki dogovor da imenujemo jednu osobu na štetu druge. Cijelo vrijeme se govori kao da je Iva Carević Peković istjerana iz Zavoda. Njoj je istekao mandat – rekao je Jelčić.

-Prilikom imenovanja gospođe Ive Carević Peković HDZ je glasovao ‘za’ – podsjetio je gradonačelnik Barača, jer je u to vrijeme bio Dubrovački dogovor.

-Nikad nisam izjavio svoje oduševljenje radom Ive Carević Peković. Imamo imaginarnu situaciju: na vlasti je HDZ, jedan dubrovački poduzetnik bavi se recimo projektiranjem i dobar je s gradonačelnikom iz redova HDZ-a. I kaže mu, slušaj trebao bi mi jedan direktor, a on kaže ima ti moja gospođa. I glavni strateški projekt radi ured njezina muža pod patronatom HDZ-a i onda imaju takva tri projekta. I prođe mandat, promijeni se vlast i svi je drugi stanu hvaliti. Moji prigovori na njen rad su sukob interesa – Knežev dvor, Katedrala i Lazareti su projekti njezinog gospara koji je guran kroz Zavod za obnovu. To je meni nedopustivo. Iako je logika nalagala da projektantski nadzor u Lazaretima radi njen gospar, ide se na bagatelni postupak kojega dobije druga osoba za 190 400 kuna jer je vjerojatno procijenila da nije dobro da to dobije njen muž – istaknuo je tijekom rasprave Marko Potrebica istaknuvši kako cijeni napor koji je uložila po pitanju Plana upravljanja.

-Vi ste sad iznijeli niz optužbi, to su teška kaznena djela da je pogodovala i da je u sukobu interesa – replicirao je Potrebici Barač istaknuvši kako treba reagirati ako je to tako.

-Čudim se nekome tko pretendira biti ozbiljan političar da ne zna činjenice – replicirao mu je Potrebica, dodavši kako ovo nije tajna.

-Padate s Marsa da je njen gospar u zadnji par godina radio nekoliko projekata koje je radio Zavod – odgovorio mu je dalje Potrebica.

Rasprava se povela i oko Dubrovačkog dogovora, od kojega Potrebica ‘pere ruke’, a Barač je izjavio kako je to uništilo dubrovački SDP.

O potencijalnom sukobu interesa govorio je i Vido Bogdanović.

-Govorim potencijalni jer nemam dokaze ili podatke o evidentnom sukobu interesa, ali takva osoba ne bi smjela biti na čelu ustanove, i to sam joj i rekao – rekao je Bogdanović.

Uz devet suzdržanih glasova. Mihaela Skurić izabrana je za novu ravnateljicu ZOD-a.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist