Natrag
18.2.2019 11:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Marko Kovačević počasni građanin Primorja

21.5.2012 @ 14:01 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Općina Dubrovačko Primorje danas slavi 20. obljetnicu oslobođenja i 15. obljetnicu Dana Općine.

Vrhunac proslave dogodit će se na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojem za počasnog građanina Općine biti posthumno proglašen Marko Kovačević, dugogodišnji općinski vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća. Kovačević je Općinu zadužio kroz svoj cjelokupni politički i društveni angažman, posebno u za Općinu najtežim trenucima poslijeratne obnove.

Godišnja nagrada Općine Dubrovačko Primorje bit će uručena Društvu prijatelja dubrovačke starine, za zasluge u obnovi i zaštiti spomenika kulture na području Općine.

Nakon Svečane sjednice bit će otvorena novoizgrađena školsko-sportska dvorana „Slano“, a najavljena je i pučka veselica na rivi u Slanomu.

Marko Kovačević dipl.ing.građ. rođen je 1952 godine u Dubrovniku, a Građevinski fakultet završio je u Zagrebu. U svojoj uspješnoj karijeri bio je dugi niz godina direktor tvrtke GP Dubrovnik i to u najtežim godinama tijekom Domovinskog rata, od 2006 god. radio je u Institutu građevinarstva Hrvatske kao voditelj laboratorija u Dubrovniku . Bio je aktivno uključen u sve projekte od interesa Općine Dubrovačko primorje i svojim znanjem i radom doprinio je da se važni infrastrukturni i drugi projekti završe. Marko Kovačević preminuo je 29. kolovoza 2011. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana