Aktualno

Marko Kovačević počasni građanin Primorja

Marko Kovačević počasni građanin Primorja

Općina Dubrovačko Primorje danas slavi 20. obljetnicu oslobođenja i 15. obljetnicu Dana Općine.

Vrhunac proslave dogodit će se na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojem za počasnog građanina Općine biti posthumno proglašen Marko Kovačević, dugogodišnji općinski vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća. Kovačević je Općinu zadužio kroz svoj cjelokupni politički i društveni angažman, posebno u za Općinu najtežim trenucima poslijeratne obnove.

Godišnja nagrada Općine Dubrovačko Primorje bit će uručena Društvu prijatelja dubrovačke starine, za zasluge u obnovi i zaštiti spomenika kulture na području Općine.

Nakon Svečane sjednice bit će otvorena novoizgrađena školsko-sportska dvorana „Slano“, a najavljena je i pučka veselica na rivi u Slanomu.

Marko Kovačević dipl.ing.građ. rođen je 1952 godine u Dubrovniku, a Građevinski fakultet završio je u Zagrebu. U svojoj uspješnoj karijeri bio je dugi niz godina direktor tvrtke GP Dubrovnik i to u najtežim godinama tijekom Domovinskog rata, od 2006 god. radio je u Institutu građevinarstva Hrvatske kao voditelj laboratorija u Dubrovniku . Bio je aktivno uključen u sve projekte od interesa Općine Dubrovačko primorje i svojim znanjem i radom doprinio je da se važni infrastrukturni i drugi projekti završe. Marko Kovačević preminuo je 29. kolovoza 2011. godine.

Pročitajte još

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

‘PROLJEĆE PRI DVORU’ KUD ‘Stjepan Radić’ sutra nastupa u Pridvorju

Dulist