Natrag
23.4.2019 22:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

MANJE ĆEMO SPAVATI Ovu nedjelju okrenite kazaljke!

24.3.2018 @ 6:41 Dulist Aktualno

Podijelite:

Ove nedjelje, 25. ožujka, nećete se naspavati, no vjerujemo kako vam neće biti žao zbog toga! Naime, ponovo okrećemo na ljetno vrijeme, i to na ovaj datum u dvije ure ujutro.

Dakle, za vrijeme ljetnog računanja vremena, sat se miče naprijed – s dvije okrenite kazaljke na tri ure. Ukoliko u ove ure budete na nekom ludom provodu, ne zaboravite kako ćete i uru manje plesati, a ako pak ostajete doma – pođite malo ranije leć!

Ljetno računanje vremena je ono ‘nametnuto’, a uvelo se kako bi dani u proljeće, ljeto te i malo jeseni dulje trajali, a razloga je više – od potrebe da se smanje troškovi potrošnje električne energije, odnosno da se više koristi prirodna svjetlost dana, ali i zbog opće produktivnosti. Inače, u veljači ove godine upravo su kazaljke bile glavna tema u Europskom parlamentu, kada je skupina zastupnika ponovo aktivirala priču o ukidanju ovih promjena.

Jedan od brojnih razloga za ukidanje pomicanja bio je onaj zdravstveni, odnosno nemogućnost brojnih osoba da se prilagode ovim promjenama dvaput godišnje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana