Sport

Malonogometaši Split Tommyja odnijeli bodove iz Gospinog polja

Malonogometaši Split Tommyja odnijeli bodove iz Gospinog polja

Malonogometaši Split Tommya odnijeli su u utorak navečer bodove iz Gospinog polja.

Jedan od glavnih favorita za dvostruku krunu slavio je rezultatom 4:2 (3:0). Naši su se držali dobrih 15. minuta u al pari igri, međutim splitski sastav zahvaljujući velikoj prednosti iz prvog dijela upisao je tri vrijedna boda…

U prvih pet minuta bilježe se prilike Gašpara, Leovskog, a potom i Tikvice nakon što je Konsuo napravio većinu posla. Mladi vratar Splita, Nikola Čizmić bio je na razini zadatka, a posebno kada je Bevanda iz slobodnog udarca ciljao rašlje. Najopasniji pokušaj splitskog sastava bilježi se u 6. minuti kada je Fideršek silovitim udarcem pogodio gredu.

Redale su se šanse s obje strane, Split je imao laganiju dominaciju, međutim bez konkretnih završnica. U 10. minuti ponovno uzdasi na tribinama; Tikvica je izašao pred Čizmića međutim lopta je završila lijevoj vratnici!

U razdoblju od 10. do 15. minute nešto smirenija igra, a sve nakon početnog agresivnog pritiska naše momčadi. Iako su prijetili Cvjetković, Rezo, Kuraja.., prvi do prednosti stigli su pak Splićani. Za 1-0 pobrinuo se Josip Suton, a sve zahvaljujući vrhunskom prodoru Alena Marića koji je prvo nadmudrio Cvjetkovića potom prevario i istrčalog Turuka. Smiraj prvog dijela nije donio ništa dobro. Ante Ćorluka s dva uzastopna pogotka zaključuje prvo poluvrijeme za visokih 3:0 u korist svoje momčadi.

U 5. minuti nastavka Luka Perić silovitim udarcem s oko 6 metara pogađa za 4:0. Nakon tog pogotka trener Bačić zaigrao je u napadu s igračem viška. U razmaku od samo 10 sekundi Josip Suton zaradio je dva žuta kartona (33. minuta), a odmah nakon toga trener Bačić poziva time out. Već u drugom napadu s igračem viška Hrvoje Cvjetković pogađa za smanjenje – 1:4!

U 35. minuti novi crveni karton za Split Tommy! Vratar Splita, Nikola Čizmić, istrčao je pred Leovskog, a van svog prostora zaustavio je loptu rukom. U 37. minuti Gašpar s tri metra lobom vara Iva Jukića, a lopta odsjeda na gredi! Par sekundi kasnije Rezo je srušen u šestercu Splita – Vedran Babić bez dileme pokazuje penal za Square! Kapetan Cvjetković preuzima odgovornost i pogađa pored nemoćnog Jukića za 2:4!

Iako su se ‘Squareaši’ borili do posljednje sekunde na kraju ipak Split odnosi sva tri boda iz Gospinog polja…

Nakon poraza od Novog Vremena i večeras Splita, Square se okreće suboti jer ga u Zagrebu očekuje okršaj protiv FC Nacional. Nakon dvoboja u Zagrebu sljedeći protivnik u Gospinom polju je zagrebački Futsal Dinamo!

Tekst: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist