Sport

MALI OLIMPIJCI ODMJERILI SNAGE Oni su naša sportska budućnost

Mališani dubrovačkih dječjih vrtića ovog su petka odmjerili snage na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

U natjecanju je sa svojim ekipama sudjelovalo 12 gradskih vrtića, a na Lapadskom stadionu se okupilo oko 350 mališana željnih zdrave zabave.

– Ovo je 18. festival koji organiziramo u suradnji s Olimpijskim odborom. Dječaci i djevojčice dubrovačkih vrtića natjecali su se u atletici, 4×50 m te štafeta 4×20 m. Također se natječu u malom nogometu, bacanju loptice u dalj te skok u dalj. Kao i svake godine nadamo se da djeca i njihovi roditelji uživaju u zdravom natjecanju i zabavi – poručio je glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković.

Na festivalu su sudjelovali vrtići: Pčelica, Škatulica, Gruž, Kono, Izviđač, Skakavci (udruženi vrtići: Pčelica 1, Pčelica 3 i Ježić – Osojnik), Radost, Palčica sunce, Palčica sreća, Smješkići (udruženi vrtići: Zaton i Trsteno), Ciciban i Pile. Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

– Ovo je jedan zaista lijep i simpatičan događaj koji ima važnu ulogu gdje potiče najmlađe na aktivan i zdrav život, ali i na sport kao usmjerenje u životu. Ovo je natjecanje jedna lijepa zabava i prilika da se djeca bave nečim rekreativnim. Na mladima svijet ostaje i kao što su brojni dubrovački uspješni sportaši vaterpolisti ili rukometaši, tako će i možda baš među ovim mališanima biti pravih nasljednika naših sportaša – poručila je Tepšić.

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti, natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se više od deset godina i u suradnji sa sportskim zajednicama.

Kako je izgledalo sportsko jutro na Gošku pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Hans Matić novi je trener Squarea

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU PK Jug iz Zagreba se vratio s 32 medalje!

Dulist

Luka Vuletić i Gordan Duvančić Squareova pojačanja za novu sezonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija