Kultura

Mala stvaraonica na temu retrospektivne izložbe Vanje Radauša

Mala stvaraonica na temu retrospektivne izložbe Vanje Radauša

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 9. siječnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za ovu radionicu bit će izložba VANJA RADAUŠ (1906. – 1975.): OD LJUBAVI DO SMRTI, retrospektivna izložba povodom 40. godišnjice smrti i 110. obljetnice rođenja umjetnika.
Na ovoj Maloj stvaraonici sudionici će se upoznati s retrospektivnom izložbom kipara Vanje Radauša. Brojne skulpture iz svih faza umjetnikova stvaralačkog života detaljno će razgledati, razgovarati o njima i uočavanjem razlika u izrazu raditi osvrt na izražajna sredstva. Motivirani pojedinim Radaušovim skulpturama planirat će izradu vlastitih skulptura, te istovremeno obrađivati likovne elemente – volumen, prostor, površinu, teksturu, boju. U drugom dijelu radionice će ih i izraditi kombinirajući različiti kiparski i reciklažni materijal.
Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program muzeja i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.
Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme za posjetitelje, svakim danom osim ponedjeljka:
Umjetnička galerija Dubrovnik (Frana Supila 23): 10:00 – 16:00 sati;

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović