DuList IN

MAKARANKA SA ŽUPSKOM ADRESOM Češki kristali, svila i čipka iz Antoneline modne radione

MAKARANKA SA ŽUPSKOM ADRESOM Češki kristali, svila i čipka iz Antoneline modne radione

Antonela Ožić- Bašić Makaranka je s trenutačnom adresom u Župi dubrovačkoj. Nakon završene zdrav­stvene škole u Splitu upisala je Fakul­tet zdrastvenih studija u Mostaru gdje je završila preddiplomski studij Fizio­terapije, ali put ju je odveo, trenutno, u drugom smjeru. Usavršava se u dizajnu pa je tako završila i masterclass Marc Jacobsa!

Puno ljubiteljica njenih krea­cija zna ju pod imenom BijouxDiva, a svakodnevno joj na pamet padaju nove ideje za kolekcije torbi, nakita, suknji, haljina… O njenim idejama, počecima, ali i kreativnom razvoju, Antonela nam je rado pričala za DuList.

— Cilj mi je proširiti svoju ponudu i omogućiti curama da u našem shopu pronađu sve što im je potrebno – odjeću, modne dodatke, ali i savjete i prijedloge kako sve te komade kombi­nirati – istaknula nam je Antonela za početak.

Sve što zamislim pokušavam i oživjeti
Koje materijale koristi, kako izgleda jedan njen dan, koliko sati je potrebno za izraditi jedan komad… Antonelu smo pitali puno pitanja.
— Za izradu nakita koristim antia­lergijski metal, češki kristal, staklene kristale koji su dugotrajni i imaju pre­poznatljiv sjaj. Jedan kreativni dan kod stvaranja kolekcije započinje ski­cama, sve što zamislim prvo prene­sem na papir i onda slijede korekcije i slaganje boja. Ono što je jako važno nakon skice je postupak same izrade jer je potrebno jako puno vremena da ‘skica oživi’. Nekad se zna dogo­diti da se skica jednostavno ne može izraditi točno kako je skicirano, tada pokušavam model napraviti što slič­nije onome što sam zamislila – priča nam Antonela. Jako puno vremena uloženo je u svaki komad, čak najviše u skice, slaganje boja i naravno prilago­đavanje da je sve u skladu sa svjetskim trendovima.

Primjerice, njena ljetna kolekcija odjeće izrađena je od laganih i prozrač­nih materijala kao što su svila i čipka, a jedan pridjev kojim možemo opi­sati sve njene kreacije je – jedinstveno. Kako postiže taj omjer ‘inspiracija – trendovi’? Inače, upravo je Antonela, a to ljubiteljice njenih kreacija itekako znaju, za puno stilova i ideja ‘otvorila vrata’ u Hrvatsku, a sad te ideje nose i kreiraju svjetske modne ‘influencerice’.

— Što se tiče tog ‘omjera’, imam osje­ćaj da je to na neki način dio mene, a što se pak tiče svjetskih trendova, prošle godine prva sam obradila temu Frida Kahlo, prva sam prije dvije godine koristila božure kao ukras na ljetnim torbama ili pak velike ljuskice na suknjama… Prva sam krenula s vra­ćanjem ‘boater’ šešira u modu. U svo­joj ponudi imam i večernju slip haljinu koju je, nakon što sam je pustila u prodaju, počela nositi i Chiara Ferra­gni, jedna od najpoznatijih svjetskih influencerica – priča nam Antonela. Za razliku od influencerica, ona sve radi vlastitim rukama. Vraćamo se na ’ Fridu.
— Fridu sam prva radila. Ona je šokira, a uz to je bila velika feminivelika žena koja u isti tren očara i stica. Ono što mi je bilo važno je da to ‘odradim’ dostojno te velike žene. Obra­tila sam pažnju na svaki mogući detalj – od same izrade, biranja boja, printa koji je utkan u majicu, pakiranja i na kraju snimanja na kojem su bile anga­žirane dvije Afroamerikanke – ističe nam dalje. ­

Izbori za Miss, ali i humanitarni rad
Antonela je sudjelovala u različitim izborima, večerima mode i modnim događajima. Za DuList, nabrojala je najvažnije od njih.
— Prvi izbor na kojem sam sudjelo­vala je izbor za Miss Dalmacije, zatim sam pozvana u Rijeku na modnu reviju da predstavim svoj rad na reviji City 45 20. Nedugo nakon toga prozvana sam u emisiju InspiraOna u kojoj sudje­luju mlade žene koje inspiriraju svo­jim radom… Nakon toga, radila sam dvije revije s modnim agencijama. Ove godine sam bila jedini dizajner na izboru za Miss Dalmacije, zatim sam sudjelovala kao dizajnerica na izboru za Primorsko-Goransku županiju u Opatiji – cure su se krunile u mojim haljinama – s ponosom priča dalje, a prelazi i na humanitarni rad.
— Prva humanitarna kolekcija bila je u suradnji s Kosom Ljubavi kada sam izradila limitiranu kolekciju naru­kvica pod nazivom #ženaženi. Cilj te akcije je bio, osim podizanja svijesti o malignim bolestima, i na simboličan način donirati dio skupljenog novca za izradu vlasulje za mlade cure i žene oboljele od ove opake bolesti. I sama sam donirala dio svoje kose. Ove godine ta suradnja se nastavila te sam izradila limitiranu kolekciju mini ogr­lica s nazivom #volimSebe. U sklopu te akcije snimljen je i video, također u cilju podizanja svijesti o ovoj bole­sti, ali i pokušati na taj način pokazati svima kako je važano voljeti sebe i pri­hvatiti sebe onakav kakav jesi – poruka je Antonele.

Za kraj, najavila nam je i nove pro­jekte… Trenutno radi na nekoliko njih.
— Radim na kolekciji dnevnih haljina za ljeto, ali i novoj kolekciji modnih dodataka kao što su tradici­onalni nakit i modni dodaci. Ovom kolekcijom zaokružit ću cjelokupnu ponudu za naše cure koje će u Bijoux Diva atelieru moći pronaći sve za cje­lokupni styling! – ističe Antonela, koja paralelno radi i na kolekciji jesen/zima, ali i dvije posebne kolekcije. Jednu će predstaviti pred božićne praznike, a druga je zaista posebna kolekcija – za buduće mladenke.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist