Natrag
19.2.2019 01:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

REAKCIJE NA MIOŠIĆA Majka gimnazijalke zgrožena, ravnateljica Tolja: ‘Nije poželjno širiti nikakav govor mržnje’

26.11.2018 @ 13:26 Dulist Grad

Podijelite:

Ne prestaju pristizati reakcije na nedavni istup gimnazijskog profesora Igora Miošića, nekadašnjeg gradskog vijećnika KLGB ‘Srđ je Grad’ u kojem se, kako ističu iz HDZ-a, na njihovu stranku referira neprimjerenim rječnikom.

Miošić je svojom objavom izazvao snažne reakcije, a mi u cijelosti prenosimo posljednju koja nam je pristigla mailom, potpisanu kao ‘Majka učenice dubrovačke gimnazije‘, ali i reakciju iz same škole, odnosno komentar ravnateljice Katarine Tolja.

Majka sam učenice dubrovačke gimnazije i moram reagirati na istupe profesora Miošića. Nisam glasač HDZ-a, nisam ni simpatizer, ali dio moje obitelji jest, pogotovo stariji članovi. Zgrožena sam izjavama da su svi glasaši ološ, zgrožena sam da profesor koji predava etiku našoj djeci može uopće javno izustiti takvo što. Zgrožena sam da bi ovo moglo proći bez sankcija dotičnog. Demokratsko pravo svakog čovjeka je da glasa za koga želi, ali ne smijemo učiti svoju djecu da su oni koji razmišljaju drugačije ološ. Ne smijemo dopustiti netoleranciju, diskriminaciju i vrijeđanje bilo koga po bilo kojoj osnovi. Apeliram na profesora da preispita svoje postupke, da se javno ispriča svim onima koje je svojim izjavama povrijedio a među kojima itekako ima obitelji koja je glasala za HDZ a čija djeca, unuci, rođaci sjede u njegovim klupama! – poruka je zgrožene majke.

Ravnateljica je stava kako profesori imaju pravo na vlastito mišljenje, ali da ni među profesorima ni među učenicima nije poželjno širiti nikakav govor mržnje te dodaje kako je Gimnazija uvijek bila mjesto promicanja tolerancije i različitosti ideja što se vidi po brojnim projektima, od Centra za istraživanje povijesti pa do raznih međunarodnih aktivnosti.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana