Sport

MACAN UOČI HANNOVERA ‘Moramo pokazati tko je ‘gazda”

MACAN UOČI HANNOVERA 'Moramo pokazati tko je 'gazda''

Morat ćemo se dobro pripremiti, ozbiljno shvatiti utakmicu te odmah u prvom meču pokazati tko je ‘gazda’. Što im manje pružimo u Gružu, to će se oni manje nadati u uzvratu – istaknuo je reprezentativni branič Jug Croatia osiguranja Marko Macan u najavi utakmice 5. kola B skupine LEN Lige prvaka protiv WASPO Hannovera u srijedu 8. veljače u 19 sati na bazenu u Gružu.

-Kostur momčadi čine igrači s ovih prostora, s dosta iskustva iz reprezentacije s najvećih natjecanja. Napokon se našao klub koji je svrgnuo Spandau 04 s trona. Mi smo u treningu, dižemo formu i siguran sam da ćemo biti najbolji i najspremniji kad bude najvažnije – kazao je Macan, kojeg (kao i Bijača, Lončara, Fatovića te Jokovića) čekaju i reprezentativne obveze na Volvo Kupu te u Svjetskoj ligi.

-Malo nam je ‘prebukiran’ raspored, ali izdržat ćemo se. Bez obzira na to, skoncentrirat ćemo se na Ligu prvaka i Hannover – istaknuo je Macan.

-Nijemci su vrlo ozbiljna i iskusna momčad, nisu slučajno u Ligi prvaka. Trenutno su vodeća njemačka momčad koja je nedavno u Kupu preuzela primat od Spandaua 04, što nije tako lagano. Već je to dovoljno upozoravajuće. Osim toga, u sastavu imaju 10-11 internacionalaca, Hrvate, Crnogorce, Španjolce, Nizozemce. Dosad su u LP pokazali da igraju vrlo dobar vaterpolo i to je utakmica za koju se spremamo od posljednje europske utakmice – mišljenja je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, koji je izlicitirao najopasnija imena u sastavu sa sjevera Njemačke.

-Na lijevoj strani napada glavnu riječ ima Darko Brguljan, u ovom trenutku jedan od boljih napadača na svijetu. Vrlo je nezgodan za čuvanje u situacijama ‘jedan na jedan’, opasan na šutevima iz faula te u uplivavanju, što je segment igre koji u današnjem vaterpolu nije toliko izražen. On uz svu tu ‘fiziku’ stvara prednost. Desno su njihov najbolji igrač Aleksandar Radović, koji daje stabilnost igri te je izraziti šuter, te Luka Sekulić, ljevak iz Herceg Novog. Na bekovskoj poziciji je veteran svjetskog vaterpola Predrag Jokić, još uvijek vrhunski igrač. Uz njega su i Marin Ban iz Mornara te Slovak Tkač. Imaju dva vrlo dobra centra, Ante Čorušić iz Mornara te Nizozemac Jorn Winkelhorst. Vrlo dobro su posloženi s dobrim zamjenama pa mogu izdržati dobar tempo igre. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Jadran Carina u subotu – istaknuo je Kobešćak.

-Oni su dobro ukomponirana momčad s jedanaest internacionalaca. Vjerujem da će to biti vrlo interesantna utakmica za ljubitelje vaterpola – izjavio je sportski direktor Ognjen Kržić, usput čestitavši Jugovim kadetima na čelu s trenerom Franom Karačem, koji su na završnici Prvenstva Hrvatske u Zadru postali prvaci države.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist