Natrag
18.2.2019 07:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lukšić Štroku isplatio 14 milijuna eura

23.8.2012 @ 8:20 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Goran Štrok je za svoje hotele Jadranske luksuzne grupacije od Lukšića dobio nešto manje do 14 milijuna eura.

Iznos je to koji je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, a koji je Lukšić grupa uplatila Štroku za duborvčake i jedan riječki hotel, donosi Slobodna Dalmacija.

No, uz to Lukšić grupacija preuzela je i sve dugove hotela, koji, prema nekim informacijama, piše Slobodan, iznose između 100 i 120 milijuna eura.

HANFA je “Sporazum o kupoprodaji Adriatic Luxury Hotels Groupa” sklopljen između “Ragusa Anstalt”, tvrtke Lukšićevih registrirane u Lihtenštajnu, i Štrokova “GSHR Holdings Limiteda” s Britanskih Djevičanskih Otoka pročešljala povodom zakonske obveze novog većinskog vlasnika da objavi ponudu za preuzimanje dionica i od ostalih dioničara.

U ovom slučaju posao “raščlanjivanja” vrijednosti dionica bio je vrlo složen jer je grupacija s pet hotela prodavana kao cjelina i nije određivana pojedinačna vrijednost hotela, piše Slobodna Dalmacija.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana