Aktualno

LUKA DUBROVNIK GRUŽ Michaela iz Njemačke je milijunta putnica, dočekali ju Župski Gospari Gusari!

U utorak, dva dana ranije nego prošle godine, Luka Dubrovnik-Gruž dočekala je svog milijuntog putnika u 2018. godini.

Michaela iz Njemačke doputovala je brodom ‘Mein Schiff 2’ te su je po izlasku s broda ‘oteli’ Župski Gospari Gusari, zaželjevši joj dobrodošlicu u grad ‘gdje su čak i gusari gospoda’. Nakon pregovora, Lučka uprava Dubrovnik otkupila je zarobljenu ‘princezu’ od župskih gusara te su joj od strane lučkih vlasti uručeni prigodni darovi. Vidno iznenađena Michaela nije krila svoje oduševljenje, te iako joj ovo nije prvi posjet Dubrovniku, istaknula je da je svakako najljepši do sada. Dočeku se pridružila i posada broda ‘Mein Schiff 2’, kao i sam kapetan broda gosp. Helge Wrage, ne krijući oduševljenje na priređenom dočeku, šaljivoj otmici putnice i cjelokupnom ugođaju u luci.

– Do kraja godine u usporedbi s prošlom godinom, ukupan promet je planiran na razini prošle godine, a kada govorimo o prometu brodova na kružnim putovanjima, do danas je u grušku luku uplovilo 532. 663 putnika na 312 brodova, a do kraja godine se očekuje još 128 uplovljavanja s oko 200.000 putnika, što bi u konačnici dalo broj od 440 uplovljavanja i oko 740.000 putnika. Iz navedenog je vidljiv pad ticanja od oko 3% a broj putnika s kružnih putovanja je u rastu za 5 posto – ističu iz Luke.

U 2018. godini na prvom uplovljavanju u luku Dubrovnik – Gruž dočekano je 6 brodova na kružnim putovanjima, od kojih su 4 novogradnje, koji su na svojim prvim putovanjima odabrali upravo Dubrovnik kao luku ticanja. U prosincu se očekuje još dolazak m/s Nieuw Statendama.

Župski Gospari Gusari su današnjim nastupom obilježili svoj jubilarni 150 nastup, kao dio prigodnog protokola Lučke uprave za doček milijuntog putnika. Grupa je nastala 2006. godine po ideji Vida-Braca Grbića i Vlaha Miloslavića, jednih od osnivača i Župskoga karnevala u čijem sastavu grupa djeluje sa umjetničkim voditeljem Bracom Grbićem. Grupa Župski Gospari Gusari danas broji 18 članova.

Pročitajte još

PRIPREMITE SE! Stiže nam još jedan toplinski val

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

GRAD O SLUČAJU ‘PEDERSTRIAN’ Stručnjaci su lektorirali natpis, ali svima se događaju pogreške

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija