Aktualno

Lorencin: U 2013. ćemo ponoviti uspjeh u turizmu

Lorencin: U 2013. ćemo ponoviti uspjeh u turizmu

Prema podacima Hrvatske narodne banke, prihodi od turizma u 2012. godini iznosili su 6,83 milijarde eura, odnosno 3,2 posto više nego u istom razdoblju 2011. godine.

Udio prihoda od putovanja u BDP-u u tom je razdoblju iznosio je 15,4 posto, što predstavlja blagi rast udjela u odnosu na godinu ranije.

Nakon rasta prihoda od turizma u prvih devet mjeseci 2012. godine, pozitivan trend nastavljen je i u četvrtom tromjesečju, u kojem je ostvareno 557 milijuna eura prihoda od turizma ili 2,3 posto više nego u istom periodu 2011. godine. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom periodu 5,1 posto, također nešto više od udjela u 2011. godini.

– Činjenica da prihodi od turizma, unatoč gospodarskoj situaciji u cijeloj Europi, i dalje nastavljaju pozitivan trend, dokazuje da je Hrvatska zaista postala prepoznato i traženo turističko odredište u cijelome svijetu. Turistička 2013. godina biti će vrlo izazovna, pogotovo zbog odličnih prošlogodišnjih rezultata, no očekujem da ćemo ponoviti uspjeh iz 2012. te da će prihodi od turizma dodatno rasti. –  komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

                                 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist