Natrag
21.2.2019 11:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lorencin: Golf je uklopljen u prostorne planove

19.3.2013 @ 21:46 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Danas 'ustoličen' ministar turizma Darko Lorencin na javnoj televiziji osvrnuo se i na temu golfa na Srđu. Istaknuo je kako su prostorni planovi doneseni, u proceduri je donošenje urbanističkih planova dok je u izradi i studija utjecaja na okoliš.

Zapravo, Lorencin smatra kako trebamo razlikovati stvari koje su donesene od onih koje su u procesu i da je ogromna poruka da moramo poštovati projekte koje smo donijeli.

Golf na Srđu, istaknuo je u HRT-ovoj Temi dana, uklopljen je u prostorne planove županije i grada te su na temelju tih dokumenata investitori potrošili novac i kupili zemlju za izgradnju golf-terena, dva hotela i turističkog naselja.

– Ogromna šteta se radi na način kojim mi komuniciramo s investitorima putem prostornih planova, ne samo na Srđu, nego svugdje drugdje u RH jer investitori na osnovi svega komuniciraju sa svijetom kako je poslovati u Hrvatskoj i to je bitna informacija – smatra Lorencin, novi ministar turizma.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana