Politika

Ljubomir Nikolić nositelj liste Srđ je Grad, podrška Kristiću za gradonačelnika

Ljubomir Nikolić nositelj liste Srđ je Grad, podrška Kristiću za gradonačelnika

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad u priopćenju za javnost koje prenosimo u cijelosti objavila je kako na lokalne izbore u svibnju izlaze s novim nositeljem liste, a to će biti Ljubomir Nikolić.

‘KLGB Srđ je Grad će na ovim lokalnim izborima izaći s novim nositeljem liste. Listu će ovoga puta nositi Ljubomir Nikolić, a lista će se službeno zvati KLGB nositelja Ljubomira Nikolića.

Bitan dio identiteta SJG je u snazi liste kao skupine pojedinaca spremnih podijeliti odgovornosti i obaveze. To smo do sada javno manifestirali različitim nositeljima liste, a tako će biti i na ovim izborima.

Na prijevremenim lokalnim izborima 2015. godine napravili smo široku, inkluzivnu listu, oslanjajući se na kredibilitet Mosta i SJG kao tada uspješnih lokalnih lista. Zajednička je lista sloganom ‘Zajedno za Grad’ naglašavala tu inkluzivnost. Okolnosti su tada bile takve da smo ocijenili da nam je kao alternativi monopolu vlasti HDZ-a i SDP-a bio potreban zajednički nastup. Suradnja je SJG omogućila i skok s lokalne na nacionalnu razinu odlučivanja.

Posao koji je Maro Kristić napravio kao saborski zastupnik promovirajući stavove SJG o problemima lokalne razine je nemjerljiv. Tu ne mislimo samo na Srđ, koji je po prvi put u Saboru komuniciran kao ono što uistinu jest – ogledni primjer koruptivne sprege kapitala i politike.

Ne zaboravimo da je i Terminal u Gružu u Saboru komuniciran tako da se Upravnom vijeću Luke Dubrovnik pruži podrška da donese odluku u korist lokalne zajednice, da je Marovim zalaganjem očuvana neovisnost poreznog USKOK-a, koji je trn u oku svim prominentnim hrvatskim kriminalcima iz svečanih loža.

Napokon, uz velike otpore desnih i tzv. lijevih, donesene su izmjene zakona o lokalnim izborima koje su iste takve kriminalce uklonili iz politike. Ukratko, više je jedan srđevac na platformi Mosta-a napravio u Saboru nego svi dubrovački HDZ/SDP/HNS pijuni zajedno.

U međuvremenu, Most je narastao u stranku relevantnu na nacionalnoj razini, koja kao takva ima svoju publiku i u Dubrovniku. U tom smislu, odluka Mosta da izađe sa svojom listom i gradonačelničkim kandidatom u gradu Dubrovniku posve je legitimna. Most-ovi potencijalni birači lakše će se identificirati sa svojom listom, kao što će se potencijalni glasači SJG lakše identificirati s listom SJG.

U tom smislu, SJG će se posvetiti intenzivnom radu u Gradskoj vijećnici i Odborima Gradskog vijeća, a Maro ima našu punu podršku i dalje zastupati naše stavove i kao gradonačelnički kandidat na listi Mosta i kao saborski zastupnik.’

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist