Natrag
18.7.2018 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ljetnikovac Bunić Kaboga prelazi u vlasništvo Grada Dubrovnika

24.11.2017 @ 10:46 Dulist Grad

Podijelite:

Republika Hrvatska pokrenula je prijenos suvlasničkog dijela nad ljetnikovcem Bunić Kabogom na Grad Dubrovnik. Kako navode iz gradske uprave, o tome je gradonnačelnika Mata Frankovića obavijestila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Naime, Ministrica Obuljen Koržinek predložila je Ministarstvu državne imovine da kao nadležno tijelo za vršenje vlasničkih ovlasti u odnosu na državnu imovinu pokrene postupak prijenosa suvlasničkog dijela Republike Hrvatske u 2/3 dijela nekretnine Ljetnikovac Bunić-Kaboga na Grad Dubrovnik.

Gradonačelnik Mato Franković prethodno je 3. studenog Ministarstvu kulture uputio pismo namjere kojim je iznio zahtjev Grada Dubrovnika za preuzimanjem suvlasničkog dijela ljetnikovca „zbog lakšeg upravljanja, a sve kako bi se i dalje razvijala kulturna ponuda grada Dubrovnika“. Grad Dubrovnik trenutno je suvlasnik 1/3 dijela nekretnine.

S prijenosom vlasničkog udjela suglasna je i zaklada Caboga Stiftung. Predsjednik Zaklade dr. Ivo Felner i član Uprave Bernhard Lampert potpisnici su izjave da u slučaju prijenosa vlasništva Zaklada neće potraživati sredstva donirana za financiranje obnove ljetnikovca od Republike Hrvatske, Grada Dubrovnika i Hrvatskog restauratorskog zavoda, a što će se regulirati aneksom ugovora o financiranju obnove ljetnikovca iz 2010. godine.

Ljetnikovac Bunić Kaboga je obnovljen zahvaljujući velikodušnoj donaciji zaklade Batahovina Foundation u iznosu od 3 milijuna eura, a koju je osigurao upravo dr. Ivo Felner, posljednji potomak vlastelinske obitelji Caboga, koji je i vodio složeni postupak obnove ovog vrijednog zdanja dubrovačke ladanjske arhitekture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana