DuList IN

Ljepša strana graničnog prijelaza

Ljepša strana graničnog prijelaza

Svi oni koji su tijekom ljetnih mjeseci prolazili graničnim prijelazom prema Crnoj Gori, nisu mogli ne primijetiti mlade djevojke koje kontroliraju putne isprave.

Djevojke su stigle iz svih krajeva Hrvatske i rade na našem graničnom prijelazu već šest mjeseci. Nakon završene Policijske akademije u Zagrebu, čekale su poziv gdje će biti poslane i put ih je doveo upravo k nama.

 
ŽENE U UNIFORMI
 
Iako se policijski posao uvijek smatrao muškim, u zadnje vrijeme možemo primijetiti sve više žena u uniformama. O čemu se zapravo radi, otkrile su nam četiri mlade pripravnice; Sanela Bijelić, Mihaela Batur, Dijana Žganec i Sanela Švaco. Kroz razgovor djevojke su nam rekle kako nema posebnog razloga zbog kojeg su u tom poslu.
 

Četiri mlade djevojke stigle su nakon Policijske akademije na granični prijelaz Karasovići i svi koji su ovuda prolazili nisu mogli ne primijetiti mlade djevojke koje kontroliraju putne isprave. Često padnu i komplimenti na njihov izgled, otkrivaju

– Jednostavno se u nama još kao djevojčicama rodila želja da jednog dana budemo policajke. Mnogi će se iznenaditi, ali u zadnje vrijeme na Policijskim akademijama može se zateći sve više žena. Posao policajca privukao nas je ponajviše zbog dinamičnosti i adrenalina koji pruža – kazale su lijepe i mlade policajke s graničnog prijelaza Karasovići.
Djevojke nisu osobe koje bi mogle cijeli dana biti samo na jednom mjestu i svakog dana raditi samo jednu stvar, za njih je svaki dan na poslu novi izazov i to je ono što ih vuče.
– Kao ženska manjina na poslu ne vidim nikakvu manu, dapače, muški kolege veoma su dobri prema nama. Svi teži i opasniji zadatci prebačeni su na starije i muške kolege, dok smo mi djevojke zadužene za lakše stvari. Nerealno i preteško bi bilo staviti slabiju žensku osobu u koštac sa kriminalcima, pa s obzirom na to zadužene smo za fizički lakše zadatke – objašnjavaju.
 
KOMPLIMENTI NA IZGLED
 
Najčešće završavaju na granicama ili uredima, samo one najhrabrije idu u patrole. Dogodi se ponekad da naiđu na loše komentare ljudi pogotovo kada su ljetne gužve , ali se baš i ne obaziru. Svjesne su da je to sastavi dio njihovog posla kao i česti komplimenti koje dobivaju na račun svoga rada, ali i izgleda.

Mnogi će se iznenaditi, ali u zadnje vrijeme na Policijskim akademijama može se zateći sve više žena. Posao policajca privukao nas je ponajviše zbog dinamičnosti i adrenalina koji pruža – govore četiri gracije s graničnog prijelaza

Djevojke koje dolaze na ispomoć u Dubrovnik rođene su početkom devedesetih godina i po pravilu Akademije odmah po završetku školovanja moraju početi sa praksom. Nikada ne znaju gdje će ih poslati. Mladim curama nije lako otići od kuće na duži period i raditi tako opasan posao, ali kada obuku uniformu i stanu na cestu, za njih sve brige prestanu. One se izlažu opasnosti, rade sa svakojakim ljudima, svakog dana vide ne baš lijepe stvari, ali im ništa nije teško jer one zaista uživaju u svom poslu.
A užitak je i u graničnim kućicama susresti mlado i lijepo lice koje će Vam poželjeti dobrodošlicu u Hrvatsku.
Što četiri policajke govore o izboru svog zanimanja, životu odvojeno od obitelji, koliko ima akcije na graničnom prijelazu… pročitajte u novom broju tjednika duList koji je od danas na svim trafikama.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist