Natrag
22.4.2018 03:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Linić smijenio Grbića i Popovića

29.6.2012 @ 12:59 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Pročelnik Carinarnice Dubrovnik Dubravko Grbić, kako neslužbeno saznajemo, jutros je smijenjen sa te dužnosti, a sindikalni povjerenik dubrovačkih carinika Juraj Popović premješten je u Zračnu luku Dubrovnik.

Pročelnik Grbić nije nam htio ništa komentirat  istaknuvši kako nema pravo davati nikakve izjave.

Juraj Popović je čuo kako će biti degradiran, ali kako je riječ samo o glasinama, jer nikakav službeni  papir nije dobio. On bi se s mjesta carinika treće vrste u suzbijanju krijumčarenja, trebao prebaciti na radno mjesto carinika treće vrste u suzbijanju krijumčarenja u ZL Dubrovnik.

DuList također neslužbeno doznaje kako je Grbićevu smjenu, a Popovićev premještaj naredio ministar financija Slavko Linić i to zbog nedavnih medijskih istupa oko ukidanja Carinarnice Dubrovnik, posebno sindikalnog povjerenika Juraja Popovića.

– To je naredio Linić jer mu nije odgovaralo što je Popović istupao u javnosti kao sindikalni povjerenik, ali to mu je posao. Linić je smatrao kako se previše priča. Ovo je stvar grada i gradonačelnik Andra Vlahušića koji nisu istupali za zaštitu Carinarnice. Gradonačelnik Vlahušić je išao dva puta na sastanak s Linićem, i imao je sve argumente da opstane Carinarnica, ali on nije učinio ništa za njeno očuvanje, nije ustrajao. Ne stoji iza ovoga Grada i njegovih građana. Ovo je jednostavno borba za opstanak. Uništili su najbolju Carinarnicu pravdajući se uštedama i racionalizacijom – istaknuo je naš sugovornik, jedan od ogorčenih djelatnika Carine, koji je želio ostati anoniman.

Neslužbeno doznajemo kako će Dubravka Grbića, na novom radnom mjestu pomoćnika pročelnika zamijeniti Vedrana Starić.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana