Kultura

Linđovci organizirali simpozij o etno baštini

'Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti', drugi Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij održava se od 11. do 13. prosinca na Poslijediplomskom središtu Dubrovnik, a u organizaciji Folklornog ansambla Linđo.

Pozvani i prijavljeni znanstvenici, folkloristi, etnolozi, muzikolozi, teatrolozi, povjesničari, turistički djelatnici, predstavnici folklornih ansambala, umjetnici, stručnjaci-praktičari, publicisti, dizajneri i kreatori web i virtualne stvarnosti raspravljat će u svojim izlaganjima na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, europski i folklor na drugim kontinentima koji se povezuje s hrvatskim.

Autorica Znanstvenoga simpozija i Znanstvenoga projekta FEB je Mira Muhoberac, a on okuplja  više od stotinu i pedeset sudionika iz Hrvatske i desetak drugih zemalja, od Austrije do Italije, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Grada Dubrovnika.

Simpozij završava na Dan svete Lucije, kad se slavi zaštitnica svjetla i kad tradicionalno Folklorni ansambl Linđo ima svoju večer, humanitarnu priredbu posvećenu slijepim i slabovidnim osobama s posebnim naglaskom na slijepe i slabovidne Dubrovkinje i Dubrovčane i njihove obitelji.
 

Pročitajte još

U DVORU Jedinstvena glazbena večer miljenika festivalske publike

Dulist

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH ‘Marta i sedam strahova’ u nedjelju u Lazaretima

Dulist

‘PJESNIK MIRA, TOLERANCIJE I LJUBAVI’ Enes Kišević stiže u Galeriju Sebastijan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija