Natrag
19.4.2019 23:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Linđo postao IIPT Ambasador mira

3.2.2012 @ 13:50 Barbara Đurasović Aktualno
3;3

Podijelite:

Folklorni ansambl Linđo i Međunarodni institut za promidžbu mira kroz turizam (IIPT – International Institute fot Peace through Tourism) potpisali su

jutros u hotelu Lero Sporazum o suradnji na promociji mira, međusobnom razumijevanju i suradnji među ljudima i narodima svijeta.

Potpisivanjem ovog sporazuma FA Linđo dobio je počasni naslov IIPT Ambasador mira. Ovaj sporazum imat će veliku ulogu za razvoj kulturne razmjene, poboljšanja dobrosusjedskih odnosa, zaštitu kulturne baštine te promociju  kulture, posebno folklora naše zemlje, ali i cijele regije.

Sporazum je zapravo temelj za osnivanje budućeg Instituta za folklor jugoistočne Europe, za što se Institut posebno zalagaže, a sve to u suradnji s FA Linđo, kako bi se mogao organizirati koncert  posvećen promociji folklora za vrijeme međunarodne konferencije u Zagrebu, koja će se održati u rujnu ove godine. 

FA Linđo i Međunarodni institut za promidžbu mira kroz turizam potpisivanjem ovgo sporazuma obvezali su se na međusobnu potporu u inicijativama i aktivnostima koje obogaćuju kulturu, vrednuju baštinu i promoviraju mir, rade na obnavljanju kulturnih veza u regiji jugoistočne Europe, pridonose pomirbi posljedica ratnih sukoba, promoviraju suradnju između turizma i kulturnih područja u jugoistočnoj Europi te pridonose održivom razvoju u regiji jugoistočne Europe putem turizma i kulture.

Sporazum su potpisale ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić i direktorica za razvoj Međunarodnog instituta za promidžbu mira kroz turizam Snježana Richter.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana