DuList IN

LIDIJA ‘LILLE’ BAČIĆ ‘Dajem medijima onoliko koliko želim, a hejtere je najbolje ignorirati!’

LIDIJA 'LILLE' BAČIĆ 'Dajem medijima onoliko koliko želim, a hejtere je najbolje ignorirati!'

Popularna pjevačica Lidija ‘Lille’ Bačić pjevanje se počela baviti s 10 godina, a prvi javni nastup imala je na Dječjem Festivalu 1997. godine gdje je osvojila prve nagrade žirija i publike pjesmom Miše Limića ‘Zaljubljeni dječak’.

Od tada je daleko dogurala i malo tko ne prepoznaje njene hitove, a koje su brojni Dubrovčani zajedno s Lillom pjevali na Gruškoj noći.

Do sada mi se nije dogodilo da se netko upliće u moj život kako on hoće ili da me netko negdje ‘ulovi’ u nečemu što nije pod mojom kontrolom. Nije lako, ali ja to dobro držim

Kako ste proveli ljeto?
Ljeto sam provela odlično. Dosta vremena je ipak bilo radno, no uvijek se nađe malo vremena za predah i uživanje na suncu. Posljednjih tjedan dana sam pogotovo iskoristila za odmor i relaksaciju. Uživala sam u svakoj sekundi, svakoj minuti, svakom kupanju i svakom skoku u more. Baš mi je bilo predivno. Voljela bih još negdje otići na odmor, ali koncerti su opet počeli pa će to morati pričekati neku drugu priliku.

Recite nam malo o svom hashtagu #NEVERPHOTOSHOP, kojeg koristite na Instagramu?
Meni je u današnjem svijetu interesantno da svi photoshopiraju svoje slike i nenormalno je da je to postalo dio normale, toliko iskrivljivanje slika sviju na društvenim mrežama. Ja sam samo htjela istaknuti kako ja to ne radim jer za tim nema potrebe.

Kako se nosite s ‘hejterima’?
Po cijelom svijetu i Internetu imate ljude koji obožavaju, ali i ljude koji mrze. Normalna je to pojava, samo sada preko Interneta svatko ima priliku izraziti to. Hejtere je najbolje ignorirati, na taj način im oduzimate bilo kakav utjecaj. Kada ima ‘hejtera’ to jedino znači da se oko nečeg diže prašina.

LIDIJA 'LILLE' BAČIĆ 'Dajem medijima onoliko koliko želim, a hejtere je najbolje ignorirati!'

Je li teško imati privatan život uz svu medijsku eksponiranost?
Moram priznati da je dosta teže. Sve što radiš moraš manje-više držati incognito. Osobno, dajem medijima onoliko koliko želim. Do sada mi se nije dogodilo da se netko upliće u moj život kako on hoće ili da me netko negdje ‘ulovi’ u nečemu što nije pod mojom kontrolom. Nije lako, ali ja to dobro držim!

Kako je ponovno se vratiti i nastupati u Dubrovniku?
Meni je ovdje doći uvijek lijepo. Uvijek to i ponavljam, da je Dubrovnik, odmah iza mog rodnog Splita, najljepši grad na svijetu. Nedavno sam bila na Santoriniju i sve je to lijepo, ali ipak vratiti se ovdje je najljepše i jednostavno – obožavam Dubrovnik.

Koju glazbu slušate privatno?
A joj… (smijeh). Zapravo slušam svaku glazbu. Vidite, dosta sam na putu i onda streamam razne stanice s Interneta. Pa kada nađem neku pjesmu koja mi se svidi, odmah je zapišem i istražim malo više o tom bendu ili izvođaču. Kada bi morala reći što volim, onda bi to bila dobra glazba. Volim rock, volim pop, strano i domaće, novo i starije, sve samo da je kvalitetno.

Što biste poručili mladim curama koje se svakodnevno suočavaju sa zlobnim komentarima na društvenim mrežama?
Sve su to relativno normalne stvari. Svi se, pogotovo u tinejdžerskim godinama, pronalazimo. Naravno da nije lijepo kada ti netko dava zlobne komentare ali važno je ne uzimati ih k srcu. I ja kada sam bila mlada i dok sam odrastala sam se puno, puno tražila. Bitno je vjerovati u svoje snove i ne odustajati od njih, a pogotovo kada vam zli jezici tvrde da nećete uspjeti.

Kakav bi za Vas bio idealan muškarac?
Netko tko je sličan meni i tko me može pratiti u svemu čime se ja bavim.

Vaš posljedni singl je ‘3 minuta’, recite nam nešto o njemu?
To je naravno ljubavna pjesma koja govori o snažnoj ljubavi. Ne mogu reći da se odnosi na neku specifičnu situaciju u mom životu, već se odnosi na sve situacije u koje se dovodimo kad smo zaljubljeni. Svi smo se mi zaljubljivali i još ćemo se zaljubljivati i nekako kada nas uhvati ta ‘ljubav’ svi smo onda s leptirićima u glavi, u trbuhu, u rukama, u prstima uglavi i u kostima. Sve je to potpuno normalno.

Imate li kakve planove za budućnost?
Uskoro radim i još nekih 10 novih pjesama. Uz to snimam i dva albuma; album ‘Revolucija’, te album dueta. Na ovom drugome još uvijek radimo. Osim toga treba se ostvariti i ‘LilleCoin’ web-shop u kojem će se prodavati moji proizvodi. Puno toga me čeka jer je ljeto bilo jako bookirano pa nismo stigli ništa napraviti.

Mislite li da Vas je popularnost promijenila?
Mislim da nije, ali možda je trebala (smijeh). Osjećam se još uvijek kao ona ista curica od 15 godina. Smatram da sam odrasla te da me život puno naučio, ali nikako promijenio.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist