Grad

LIBERTAS ‘NAUČIO LEKCIJU’ Šalter u Mokošici na novoj lokaciji

LIBERTAS 'NAUČIO LEKCIJU' Šalter u Mokošici na novoj lokaciji
cof

Libertasova naplatna kućica u Novoj Mokošici, koju je orkanska bura krajem veljače u potpunosti demoli­rala iščupavši je iz temelja još uvijek, ni mjesec i pol dana nakon, nije zami­jenjena novom.

S obzirom da se na njoj, osim kupnje karata za autobus produ­ljuju i pokazi, Mokošanima je trenutno najbliže mjesto za to tek u Komolcu. Ipak, s ovom opcijom stanovnici Moko­šice, kako Stare tako ni Nove nisu naj­sretniji s obzirom da se iz naselja, gdje su do sada mogli uredno produljiti pokaz, moraju uputiti ponovno auto­busom ili automobilom sve do Liberta­sova sjedišta. Potaknuti ovom proble­matikom pitali smo JGPLibertas kada će se postaviti nova naplatna kućica.

— Nova naplatna kućica Liber­tasa neće se vraćati na staru lokaciju, budući da je ta lokacija jako izložena vjetru te želimo izbjeći ponavljanje ove situacije. Nova lokacija bit će pored sadašnje čekaonice u Novom naselju ispod pošte, na okretištu linije 1A. Za nabavku nove kućice potrebno je pro­vesti određenu proceduru. Nakon zavr­šetka postupka i potpisivanja ugovora s dobavljačem moći ćemo konkret­nije znati datum postavljanja kućice – odgovorili su DuListu iz Libertasa te dodali kako stanovnici Mokošice, do postavljanja nove naplatne kućice, karte mogu produžiti na ostalim Liber­tasovim prodajnim mjestima kod Petke, Grawea, Lapada i na Pilama.

Podsjetimo kako ovo nije prvi put da je bura ‘otpuhala’ ovu Libertasovu naplatnu kućicu u Novoj Mokošici. Isti se scenarij dogodio i početkom veljače, ali ipak, nakon nje, Libertas se odlučio ponovno postaviti kućicu na istom mjestu. Međutim, bura im je u noći s 22. na 23. veljače odlučila oči­tati konačnu lekciju te su uvidjeli kako nema smisla pokušavati ponovno, već kućicu postaviti na sasvim drugo mje­sto koje će biti zaštićenije od olujnih udara vjetra. A, ono što se može čuti među Mokošanima, svakako bi bilo dobro i kada bi se poradilo na učvršči­vanju temelja naplatne kućice kako je bura ne bi ponovno mogla odnijeti kao da se radi o peru.

Dodajmo da su se iz Libertasa tako­đer osvrnuli i na naplatnu kućicu u Cavtatu koja je već dulje vrijeme zatvorena. Istaknuli su kako je šalter u Cavtatu otvoren 2018. godine nakon što je devet godina bio zatvoren te kako će zbog malog prometa u zimskom raz­doblju, a s obzirom da je Cavtat turi­stičko središte, šalter raditi samo u sezoni, od svibnja do listopada.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović