Grad

LIBERTAS ‘NAUČIO LEKCIJU’ Šalter u Mokošici na novoj lokaciji

cof

Libertasova naplatna kućica u Novoj Mokošici, koju je orkanska bura krajem veljače u potpunosti demoli­rala iščupavši je iz temelja još uvijek, ni mjesec i pol dana nakon, nije zami­jenjena novom.

S obzirom da se na njoj, osim kupnje karata za autobus produ­ljuju i pokazi, Mokošanima je trenutno najbliže mjesto za to tek u Komolcu. Ipak, s ovom opcijom stanovnici Moko­šice, kako Stare tako ni Nove nisu naj­sretniji s obzirom da se iz naselja, gdje su do sada mogli uredno produljiti pokaz, moraju uputiti ponovno auto­busom ili automobilom sve do Liberta­sova sjedišta. Potaknuti ovom proble­matikom pitali smo JGPLibertas kada će se postaviti nova naplatna kućica.

— Nova naplatna kućica Liber­tasa neće se vraćati na staru lokaciju, budući da je ta lokacija jako izložena vjetru te želimo izbjeći ponavljanje ove situacije. Nova lokacija bit će pored sadašnje čekaonice u Novom naselju ispod pošte, na okretištu linije 1A. Za nabavku nove kućice potrebno je pro­vesti određenu proceduru. Nakon zavr­šetka postupka i potpisivanja ugovora s dobavljačem moći ćemo konkret­nije znati datum postavljanja kućice – odgovorili su DuListu iz Libertasa te dodali kako stanovnici Mokošice, do postavljanja nove naplatne kućice, karte mogu produžiti na ostalim Liber­tasovim prodajnim mjestima kod Petke, Grawea, Lapada i na Pilama.

Podsjetimo kako ovo nije prvi put da je bura ‘otpuhala’ ovu Libertasovu naplatnu kućicu u Novoj Mokošici. Isti se scenarij dogodio i početkom veljače, ali ipak, nakon nje, Libertas se odlučio ponovno postaviti kućicu na istom mjestu. Međutim, bura im je u noći s 22. na 23. veljače odlučila oči­tati konačnu lekciju te su uvidjeli kako nema smisla pokušavati ponovno, već kućicu postaviti na sasvim drugo mje­sto koje će biti zaštićenije od olujnih udara vjetra. A, ono što se može čuti među Mokošanima, svakako bi bilo dobro i kada bi se poradilo na učvršči­vanju temelja naplatne kućice kako je bura ne bi ponovno mogla odnijeti kao da se radi o peru.

Dodajmo da su se iz Libertasa tako­đer osvrnuli i na naplatnu kućicu u Cavtatu koja je već dulje vrijeme zatvorena. Istaknuli su kako je šalter u Cavtatu otvoren 2018. godine nakon što je devet godina bio zatvoren te kako će zbog malog prometa u zimskom raz­doblju, a s obzirom da je Cavtat turi­stičko središte, šalter raditi samo u sezoni, od svibnja do listopada.

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija