Koronavirus u Hrvatskoj

LIBERTAS KREĆE S PRIJEVOZOM Pročitajte kojih će se mjera putnici morati pridržavati

LIBERTAS KREĆE S PRIJEVOZOM Pročitajte kojih će se mjera putnici morati pridržavati

Libertas Dubrovnik, sukladno odluci Vlade, od ponedjeljka kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisit o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela.

Kako javljaju iz javnog gradskog prijevoznika, do 1. svibnja neće se obavljati naplata karata, no od 28. travnja za sve korisnike javnog gradskog prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa.

Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5.530 umirovljenika te 1.320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći – mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućiti povlaštena pokazna karta.

-S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze koronavirusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Libertas će obavljati redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila. Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezifekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporuča korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu bit će i kontrolor, a kako bi se osiguralo provođenje mjera. Ovim putem mole se korisnici javnog gradskog prijevoza za što veće korištenje mogućnosti kupnje karata izvan vozila i što kraće zadržavanje u prostoru vozača – navode iz Libertasa.

U prilogu ispod teksta pogledajte vozni red.

Gradski red voznje

Prigradski red voznje

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist