Natrag
25.4.2019 00:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

“LEZBOS” I “NIKIFOROS FOKAS” Dva grčka ratna broda u gruškoj luci se pridružila brazilskoj fregati

23.8.2014 @ 17:18 Dulist Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Nakon što je prošlog tjedna u grušku luku stigla fregata brazilske ratne mornarice „Liberal“, jutros su svoje sidro u Gružu spustila i dva ratna broda grčke ratne mornarice.

Ratni brod (lijevi na fotografiji) je 130 metara duga fregata „Nikiforos Fokas“, inače jedan od deset takvih iz klase „Elli“, izgrađenih u nizozemskim brodogradilištima i koji je ranije pod imenom „Bloys van Treslong“ služio u nizozemskoj kraljevskoj ratnoj mornarici.

Drugi (desni na fotografiji) je brod za amfibijske operacije „Lezbos“, koji najčešće služi za prijevoz tenkova i pješadije. Ovaj brod dug 116 metara jedan je od šest takvih iz klase„Jazon“, a izgrađen je u Grčkoj 1999. godine.

Inače, u pozadini se, pod Mostom dr. Franja Tuđmana može vidjeti i fregata brazilske ratne mornarice „Liberal“ (jedna od šest iz klase „Niteroi“, izgrađena 1978., a modernizirana 2005. godine), koja je u gruškoj luci još od prošlog tjedna, a na povratku kući s mirovine misije u Libanonu. Brazilci će svoj put nastaviti u ponedjeljak.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana