Natrag
18.4.2019 14:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘LEX AGROKOR’ Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom

21.4.2017 @ 17:12 Dulist Aktualno

Podijelite:

Hotelska kuća Karisma Hotels Andriatic te turistička agencija Gulliver Travel našle su se na popisu tvrtki pod prinudnom upravom koji je izvanredni povjerenik u postupku prinudne uprave Agrokora Ante Ramljak podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu.

KHA, kojem je na čelu Dubrovčanin Marinko Benić, te Gulliver Travel tako su se našli u istom košu s još 12 tvrtki u kojima Agrokor ima najmanje 25 posto udjela.

Kako piše Poslovni dnevnik, Ramljak se pozvao na dokaze o vlasničkom udjelu u trgovačkim društvima, i sukladno zakonu zatražio da sud riješi ovaj slučaj donoseći novu, dopunjenu listu povezanih i ovisnih društava koncerna na koje se primjenjuje tzv. lex Agrokor.

Kako je Trgovački sud u Zagrebu u otvorenom postupku izvanredne uprave nad Agrokorom povodom tog prijedloga dužnika ispitao dostavljenu dokumentaciju, danas je donio dopunsko rješenje, što znači da su pod režim prinudne uprave stavljena 14 ovisnih i povezanih društava dužnika. Tako ih je sad ukupno 32.

Podsjetimo, KHA na širem dubrovačkom području drži dva hotela – Plat i Koločep, dok je Gulliver Travel jedna od vodećih receptivnih agencija na Jadranu.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana