Aktualno

‘LEX AGROKOR’ Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom

Hotelska kuća Karisma Hotels Andriatic te turistička agencija Gulliver Travel našle su se na popisu tvrtki pod prinudnom upravom koji je izvanredni povjerenik u postupku prinudne uprave Agrokora Ante Ramljak podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu.

KHA, kojem je na čelu Dubrovčanin Marinko Benić, te Gulliver Travel tako su se našli u istom košu s još 12 tvrtki u kojima Agrokor ima najmanje 25 posto udjela.

Kako piše Poslovni dnevnik, Ramljak se pozvao na dokaze o vlasničkom udjelu u trgovačkim društvima, i sukladno zakonu zatražio da sud riješi ovaj slučaj donoseći novu, dopunjenu listu povezanih i ovisnih društava koncerna na koje se primjenjuje tzv. lex Agrokor.

Kako je Trgovački sud u Zagrebu u otvorenom postupku izvanredne uprave nad Agrokorom povodom tog prijedloga dužnika ispitao dostavljenu dokumentaciju, danas je donio dopunsko rješenje, što znači da su pod režim prinudne uprave stavljena 14 ovisnih i povezanih društava dužnika. Tako ih je sad ukupno 32.

Podsjetimo, KHA na širem dubrovačkom području drži dva hotela – Plat i Koločep, dok je Gulliver Travel jedna od vodećih receptivnih agencija na Jadranu.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

BOURBON RHODE Pojavio se video spašavanja dvojice Ukrajinaca i Rusa

Dulist

Auro Domus odbijen na Visokom upravnom sudu, Blaga djela skidaju dva bankomata

Leona Rašica

OD PONEDJELJKA Novi Libertasov vozni red za Župu i Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija