Aktualno

‘LEX AGROKOR’ Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom

Hotelska kuća Karisma Hotels Andriatic te turistička agencija Gulliver Travel našle su se na popisu tvrtki pod prinudnom upravom koji je izvanredni povjerenik u postupku prinudne uprave Agrokora Ante Ramljak podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu.

KHA, kojem je na čelu Dubrovčanin Marinko Benić, te Gulliver Travel tako su se našli u istom košu s još 12 tvrtki u kojima Agrokor ima najmanje 25 posto udjela.

Kako piše Poslovni dnevnik, Ramljak se pozvao na dokaze o vlasničkom udjelu u trgovačkim društvima, i sukladno zakonu zatražio da sud riješi ovaj slučaj donoseći novu, dopunjenu listu povezanih i ovisnih društava koncerna na koje se primjenjuje tzv. lex Agrokor.

Kako je Trgovački sud u Zagrebu u otvorenom postupku izvanredne uprave nad Agrokorom povodom tog prijedloga dužnika ispitao dostavljenu dokumentaciju, danas je donio dopunsko rješenje, što znači da su pod režim prinudne uprave stavljena 14 ovisnih i povezanih društava dužnika. Tako ih je sad ukupno 32.

Podsjetimo, KHA na širem dubrovačkom području drži dva hotela – Plat i Koločep, dok je Gulliver Travel jedna od vodećih receptivnih agencija na Jadranu.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist

JESMO LI SPREMNI ZA EURO? Vujčić: ‘Hrvatski sustav banaka je iznad prosjeka eurozone’

Dulist.hr

PROVJERILI SMO Dubrovnik ima više od 27 tisuća vozila

Andrea Falkoni Račić