Sport

Leon Đapić srebrni na Europskom kadetskom kupu

Leon Đapić srebrni na Europskom kadetskom kupu

Leon Đapić iz Judo kluba Ura Nage osvojio je srebrno odličje na Europskom kadetskom kupu u Koperu.

Predstavnik Judo kluba Ura Nage je ujedno jedini od 23 hrvatska predstavnika koji je došao do pobjedničkog postolja na ovom Europskom judo kupu za kadete.

Na putu do srebrnog odličja kategorije do 66 kg, Leon Đapić je ipponima redom pobijedio slovenske reprezentativce Mihu Rudolfa, Luku Tropana, Urha Klopčića i u polufinalu predstavnika Poljske Aleksandera Raczeka. U finalnoj borbi izgubio je od talijanskog judaša Federica Cunibertija.

– Iz našeg kluba još su nastupili Fran Kužnin i Mauricio Bratičević (oba do 55 kg) i Stijepo Kristović (+90 kg), ali su zaustavljeni u prvom kolu bez prilike za repesažne borbe. Čestitamo Leonu na ovom sjajnom uspjehu i vjerujemo kako će ova kadetska medalja biti motiv više za daljnje nastupe u juniorskoj konkurenciji – kaže Lovro Ljevak, trener JK Ura Nage koji je vodio četvoro dubrovačkih natjecatelja na turnir u Sloveniji.

Istovremeno, petnaest judaša nastupilo je na turniru u Makarskoj i izborilo 12 odličja. Tri zlatna odličja, pet srebrnih i i četiri brončana osvojili su natjecatelji ove subote na Memorijalnom turniru Tajmir Nola u Makarskoj. Mlađi kadeti kluba osvojili su i pehar za najbolji klub u svom uzrastu, dok je Šejla Škaljić dobila pehar za najbolju natjecateljicu turnira u uzrastu do 14 godina.

Zlatne medalje osvojili su Šejla Škaljić U14 (-44 kg), Kristian Konjevod U16 (-73 kg), Gabriel Giljača U18 (-90 kg), dok su srebrne medalje osvojili Ivana Giljača U12 (+52 kg), Leon Krile U16 (-55 kg), Andro Režić U18 (-55 kg), Leon Konjevod U18 (-73 kg) i Gabriel Giljača U16 (+81 kg). Brončane medalje pripale su Dubravka Marković U16 (-52 kg), Tina Lučić Miloslavić U16 (-57 kg), Kristian Konjevod U18 (-73 kg) i Andro Režić U16 (-55 kg). Nastupili su još Ivan Lale, Ivo Kristović, Lovro Prkoča, Pavo Bušnja, Dominik Brigović i Dominik Nadramija.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist