Županija

Lasić: Umjesto ‘hollywoodskog’ blještavila Dubrovnika mi ćemo novac dati u humanitarne svrhe

Blagdanska rasvjeta 2014.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile kritike na (ne)okićenost Cavtata u predblagdansko vrijeme, objašnjenje smo potražili od zamjenika načelnika Općine Konavle Boža Lasića.
Kako nam je istaknuo u telefonskom razgovoru, Konavle se neće natjecati s ‘hollywoodskom’ rasvjetom Dubrovnika. Umjesto toga, novac će biti dan u humanitarne svrhe.

-Prije nekoliko godina smo se odlučili da je bolje dio sredstava koji bi se potrošio u božićno kićenje preusmjeriti u humanitarne svrhe. Iza toga i danas stojimo i želimo Božić nekome učiniti još sretnijim. I ove godine ta sredstva ići će u tom smjeru – rekao je zamjenik načelnik Općine Konavle Božo Lasić te ističe kako bi takav postupak trebao biti primjer i drugima.
-Na taj način mi dajemo primjer i ostalima. Svačija je slobodna volja hoće li se vratiti duhu Božića. Mi se nećemo natjecati s ‘hollywoodskim’ blještavilom u Dubrovniku. Za to nema nikakve potrebe, svaki gradić ima svoju ljepotu i ne trpi nikakvo pretjerano kićenje niti pretjeranu rasvjetu – rekao je Lasić.

Pročitajte još

NOVI TERMIN 1. LIPNJA Odgođen humanitarni Eko cross u Župi dubrovačkoj

Dulist

SILVIO NARDELLI UZ DAN OPĆINE Željno iščekujemo hotelske investicije u Kuparima i Platu

Leona Rašica

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Dulist