Vaše vijesti

LAPADSKI ŠKOLARCI Pod Platanom na Pilama!

LAPADSKI ŠKOLARCI Pod Platanom na Pilama!

OŠ Lapad članica je Međunarodnog lanca Eko škola. Za brojne eko aktivnosti u kojima sudjeluju svi učenici i djelatnici lapadske škole nagrađena je Brončanim statusom.

Ovaj status raduje ali i obvezuje na nove edukativne eko aktivnosti. Stoga su povodom obilježavanja Svjetskog dana staništa učenici OŠ Lapad u pratnji profesora Ivana Cikatića sudjelovali u edukativnoj radionici pod nazivom “Mala škola prirode” u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru radionice učenici su imali priliku vidjeti kako se određuje visina, promjer, opseg i položaj stabla u prostoru te načine utvrđivanja vitalnosti stabla pomoću mjernih instrumenata.

Također su se upoznali sa speleološkom opremom i tehnikama penjanja i spuštanja uz uže na primjeru stabla platane (Platanus orientalis L.) na Brsaljama na predjelu Pila.

Bilo je ovo prekrasno eko druženje i iznimno poučan sat na kojem su učenici puno toga naučili, a svih u školi su nas obradovali viješću da je naš Platan na Brsaljama iznimno zdrav te da će i dalje dugo biti sigurno stanište ptičjem svijetu te lijepo odmorište za sve one koji prolaze ovim prekrasnim dijelom našega Grada.

Priču o Platanu učenici će nastaviti u našoj Školi te se redovito uključivati u sve oblike brige oko Platana kojeg svi volimo. Eko zadaća je obavljena jer eko škola zahtijeva ne samo brigu o unutarnjem i vanjskom prostoru škole već i brigu o užem zavičaju pa i šire. Osnovna zadaća je buđenje eko svijesti, a ova radionica pod Platanom na Pilama u cijelosti ju je ispunila.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist