Natrag
23.3.2019 03:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lapad nakon 16 godina opet ima knjižnicu

22.2.2018 @ 18:17 Dulist Grad
13;13

Podijelite:

Lapad je ovog četvrtka dobio svoj ogranak Narodne knjižnice Grad na prvom katu Atlant centra. Za korisnike Ogranak će biti otvoren od ponedjeljka, 26. veljače i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati.

Na svečanom otvorenju ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić istaknula je kako je ogranak ponovno u funkciji nakon 16 godina zahvaljujući aktualnoj Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom koji ima razumijevanja za kulturu i za knjižnice.

Danas je useljen i otvoren prvi od tri prostora koje je Grad Dubrovnik osigurao za Ogranak Lapad i tu će za početak biti Opće-posudbeni odjel.

-Kad u ostale prostore uselimo, a to planiramo napraviti do kraja ove godine, ovo će biti Odjel za djecu i mlade – istaknula je Čučić te pohvalila djelatnike Dubrovačkih knjižnica i zahvalila im na požrtvovnom radu na uređenju i opremanju Ogranka.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako se ovo može činiti kao jedan mali korak, no on je izuzetno važan za Grad i to kako za najmlađe tako i za odrasle. Osvrnuo se i na situaciju vezanu za Narodnu knjižnicu Grad istaknuvši kako je ‘pred nama nužno potrebno rješavanje smještaja i glavne knjižnice u Gradu jer se tamo sad nalazimo u prostoru koji je u najmu i sigurno da u budućnosti želimo i taj dio riješiti prostorom koji bi bio u vlasništvu Grada Dubrovnika’.

DKD/foto: Vedran Levi

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana