Natrag
26.4.2019 09:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lakoća Paljetkova pjesništva

18.1.2012 @ 21:06 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

U Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu predstavljena je pjesnička zbirka Luka Paljetka "Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu".

Knjigu u izdanju Matice hrvatske predstavili su akademici Ante Stamać i Tonko Maroević, kao i autor zbirke, akademik Luko Paljetak.

Četrdesetak najnovijih, nenaslovljenih pjesama Luka Paljetka podijeljenih u dva ciklusa (Tu i Nigdje) nesvakidašnjom lakoćom pjesničkoga izražaja prenose autoironične i samospoznajne formulacije koje se tiču zemnih i onostranih fenomena, obične svakidašnjice i nedosegnute vječnosti.

Ova zbirka poezije prva je objavljena knjiga u novoj biblioteci poezije Matice hrvatske pod nazivom "Podzvizd". Biblioteka nastavlja tradiciju novih, izvornih pjesničkih zbirki nadovezujući se na bibilioteku "Zvjezdarnica". Urednik biblioteke je akademik Tonko Maroević, a glavna urednica Romana Horvat.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana