Natrag
19.2.2019 22:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kupnja autobusa postaje predizborna praksa

29.8.2012 @ 12:07 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Na dnevnom redu današnjeg kolegija gradonačelnika je i zaključak o davanju suglasnosti za zaduživanje Libertasa za nabavu opreme za nadogradnju sustava naplate u autobusima u iznosu od 3,8 milijuna kuna, te prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Libertasu
za nabavu 16 autobusa za gradski prijevoz, procijenjene vrijednosti od 27,5 milijuna kuna kuna putem operativnog leasinga na osam godina.

Prema riječima gradonačelnika Vlahušića novi autobusi trebali bi početi stizati prije nove godine. Poručio je Libertasovim radnicima kako gradski prijevoznik neće biti ugrožen najnovijim zaduženjem.

Treba istaknuti kako je očito postala praksa uoči lokalnih izbora kupovati ni više ni manje nego autobuse za gradski prijevoznik.

Podsjetimo, posljednja tura novih MAN-ovih autobusa stigla je u Libertasovu Remizu još u ožujku 2009., uoči prošlih lokalnih izbora, kada je na čelu grada još uvijek bila gradonačelnica Dubravka Šuica. Čini se da je aktualna koalicijska vlast ocijenila kako bi joj sličan potez, mogao priskrbiti na nadolazećim izborima koji glas više.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana