Kultura

Kultna komedija „Važno je zvati se Ernest“

Kultna komedija „Važno je zvati se Ernest“

 U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazana kultna ekranizacija komedije Oscara Wildea „Važno je zvati se Ernest“ iz 1952. godine u režiji Anthonyja Asquitha večeras u 21:00 sat u ljetnom kinu Slavica.

Jack Worthing izmislio je brata Ernesta kojeg koristi kako bi pobjegao iz svog dosadnog seoskog doma i zabavljao se u gradu. Algernon Moncrieff koristi se sličnom tehnikom: njegov imaginarni prijatelj Bunbury omogućava mu da se bez problema često zabavlja na selu. No, njihove obmane će se u jednom trenutku preplesti, izazivajući seriju kriza koje će zaprijetiti njihovim romantičnim osvajanjima…

 „Važno je zvati se Ernest“ (The Importance of Being Earnest) iz 1952. u režiji Anthonyja Asquitha je izvanredno uspjeli transfer kazališne komedije u film u kojem se briljantnim interpretacijama izdvajaju Michael Redgrave, Joan Greenwood i autoritativna Dame Edith Evans čiji je nastup (s nezaboravnom intonacijom riječi handbag) postavio visoke standarde budućim generacijama glumica.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović