Natrag
16.2.2019 00:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kružice o položaju žena na tržištu rada

29.5.2012 @ 20:20 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Predstavnice dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ na čelu s predsjednicom Terezinom Orlić požalile su se županu težak položaj žena na tržištu rada u našoj Županiji.

Sastanku je uz župana Nikolu Dobroslavića nazočio i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić. Kružice su ovom prilikom također iskazale interes za potporu ženama kroz kreditne programe.
Župan i pročelnik upoznali su ih s kreditnim programima „Početnik“ i „Poticaj“ čiji je kreditni potencijal oko 10 milijuna kuna te su dodali kako bi kod poslovnih banaka s kojima Županija ima ugovore mogli pokušati ishoditi anekse s dodatnim mogućnostima za žene poduzetnice.

Također, poduzetnicima je ponuđena pomoć Županije kod izrade poslovnih planova i investicijskih studija, kako bi im se olakšalo dobivanje sredstava iz kreditnih programa.

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj za potpore, za koji su dubrovačke poduzetnice ustvrdile kako zbog svojih uvjeta nije kompatibilan s poduzetničkim mogućnostima žena na jugu države.

Župan im je kazao kako je s tim okolnostima upoznao ministra Gordana Marasa tijekom nedavnog posjeta Županiji te da mu je ministar najavio da će sljedeće godine natječaj prilagoditi i takvim posebnim uvjetima na tržištu rada.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana