Politika

KRISTIĆ: ‘Nisam gledao kome ću se zamjeriti kada su dubrovački interesi u pitanju’

KRISTIĆ: 'Nisam gledao kome ću se zamjeriti kada su dubrovački interesi u pitanju'

Poštovane gospođe i gospari,

nedavno sam imao priliku predstaviti Vam se kao nezavisni kandidat na listi Mosta nezavisnih lista za X. izbornu jedinicu. Posebno mi je drago da je predstavljanje održano na Mostu dr. Franja Tuđmana s kojeg puca pogled na sve ključne strateške resurse našeg Grada, a upravo za njih sam se najviše borio u nepune dvije godine koje sam proveo u Hrvatskom saboru. Plato Srđa, terminal za brodove na kružnim putovanjima, koncesija za žicaru te ostale dubrovačke teme bile su ono o čemu ste mogli redovito slušati u Hrvatskom saboru. Vjerujem kako Vam ne trebam posebno naglašavati koliko je bilo važno imati dubrovački glas u Saboru u trenutku kada su se donosile važne odluke za naš Grad i kada se trebalo suprotstaviti interesima meše­tara kojima je jedini cilj zagospodariti našim strateškim resursima i iskoristiti položajnu rentu.

Tvrđava Imperial je konačno opet u našim rukama, a nakon mog upozoravajućeg govora u Hrvatskom saboru Vlada RH je smijenila članove Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik te postavila nove ljude koji su spriječili dodjelu koncesije za izgradnju i upravljanje terminalom za brodove na kružnim putovanjima francusko-turskom konzorciju. Sudjelovao sam u pri­premi izmjena Zakona o žičarama kojima je konačno omogućeno da Grad naplati naknadu za koncesiju. Na inicijativu Mosta nezavisnih lista izmijenjen je Zakon o izvlaštenju i utvrđivanju naknade te je na taj način omogućeno gradskoj upravi da u ovom mandatu može realizirati važan projekt izgradnje ceste Most dr. Franje Tuđmana – Pobrežje, kao i započeti realizaciju projekta uređenja i proširenja Lapadske obale na koje bi se inače čekalo još godinama zbog dugotrajnih žalbenih postupaka koji su zaustavljali investicije od javnog interesa.

Svoj doprinos u borbi za iskorjenjivanje korupcije kao najvećeg problema hrvatskog druš­tva dao sam kao predvodnik u borbi za samostalnost poreznog Uskoka i promjenu stope oporezivanja nesrazmjera imovine. Obje moje inicijative su prihvaćene te su to vrijeme obi­lježili procesi i uhićenja, ali i bjegovi od pravosuđa brojnih, do tada nedodirljivih pojedinaca. Kao jedan od najaktivnijih zastupnika u Saboru sam redovno otvarao teme koje su vezane za Dubrovnik i štitio interese svih nas. Stoga smatram da je iznimno važno da građani Dubrov­nika imaju svog zastupnika u Hrvatskom saboru koji neće iznevjeriti njihovo povjerenje i koji neće zloupotrijebiti njihov glas kao žetončić u trgovačkom preslagivanju saborske većine.

Ono što je sigurno je da nisam gledao kome ću se zamjeriti kada su dubrovački i hrvatski interesi u pitanju, niti ću to ikada napraviti ako mi ponovno poklonite svoje povjerenje. Poku­šajte se prisjetiti jesu li se ikada ranije od naših zastupnika u Saboru mogle čuti teme koje se tiču Dubrovnika i jesu li Vam poznata njihova postignuća? Vjerujem da pamtite moju preda­nost, trud i zalaganje i da ćete upravo zato birati MOST i darovati mi Vaš preferencijalni glas i zaokružiti broj 4 pored mog imena na listi. Jedino što Vam mogu obećati za uzvrat je još veća predanost, ustrajnost, hrabrost i zalaganje.

Maro Kristić

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist