Politika

KRISTIĆ I LUJIĆ NAKON SJEDNICE ‘Zahvaljujemo gradskoj upravi i vijećnicima na prihvaćanju dijela naših amandmana’

Gradski vijećnici Maro Kristić i Dolores Lujić uputili su priopćenje u kojem su nakon sjednice Gradskog vijeća koja se održala ovog utorka pohvalili vladajuću većinu što su usvojili njihove prijedloge i amandmane. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Jučerašnja maratonska sjednica gradskog vijeća ipak je pokazala da ni vladajući nisu isključivi kada su u pitanju dobri i kvalitetni prijedlozi s čije god strane oni dolazili. Lijepo je vidjeti da se uloženi trud isplati i da postoje i oni koji uvažavaju i s pažnjom razmatraju naše prijedloge, a da na kraju od svega korist imaju grad i građani. Stoga želimo zahvaliti gradskoj upravi i gradskim vijećnicima koji su sudjelovali u raspravi i prihvaćanju dijela naših amandmana kojima je olakšano stambeno zbrinjavanje naših sugrađana, posebno mladih obitelji koji grade ili nadograđuju obiteljsku kuću kako bi riješili pitanje stanovanja i koji će umjesto 200000 kuna sada morati uložiti 20000 kuna u nedostajuće parking mjesto da bi mogli ishoditi građevinsku dozvolu.

Također smo zahvalni na usvajanju našeg prijedloga da se azil za životinje izgradi na Grabovici po zatvaranju i sanaciji odlagališta i da se na taj način konačno u skladu sa zakonom i na suvremen način riješi pitanje zbrinjavanja napuštenih životinja. Zahvalni smo i svima onima koji su sudjelovali u raspravi i prihvaćanju dijela naših amandmana i prijedloga koji su vezani uz rješavanje pitanja kupnje dionica UTD Ragusa i stjecanja vlasništva nad vrijednim nekretninama restorana Dubravka i Mimoza koje svi želimo kupiti i vratiti gradu po najpovoljnijim mogućim uvjetima.

Nadamo se da će se na sjednicama koje slijede i dobar dio vijećnika koji do sada osim rijetkih populističkih istupa nisu pokazali pretjeranu volju i trud aktivno uključiti u rad i koristiti gradsku vijećnicu kao mjesto na kojem svi mi koji smo birani od građana imamo priliku kroz dobre inicijative i prijedloge te konstruktivnu raspravu doći do najpovoljnijih i najkvalitetnijih rješenja za građane u okviru postojećih zakona – stoji u priopćenju MOST-ovih vijećnika.

Pročitajte još

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija