Aktualno

Krešimir Macan nije više poseban savjetnik premijera Plenkovića

Krešimir Macan nije više poseban savjetnik premijera Plenkovića

Dubrovački PR stručnjak Krešimir Macan u četvrtak je razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade.

Naime, odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Macan je na osobni zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, kako i stoji u njihovoj službenoj obavijesti.

Pretpostavlja se kako su jedan od glavnih razloga napuštanja Ureda Vlade upravo komentari koje je napisao na društvenoj mreži Twitter povodom dočeka Vatrenih te nastupa Marka Perkovića Thompsona na glavnom zagrebačkom trgu.

– Svi izneseni stavovi, kao što sam i napisao ranije, su moji osobni i nemaju nikakve veze s funkcijom na koju sam imenovan u Vladi Republike Hrvatske – napisao je među ostalim u svom priopćenju medijima naglasivši kako osobno na bilo koji način nije prozivao niti izbornika niti igrače.

– Dapače izrazio sam zadovoljstvo da je doček Vatrenih i naroda bio spektakularan i bez incidenata – istaknuo je.

Podsjetimo, Plenković je imenovao Macana svojim posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, 1. siječnja 2018. godine, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

– Posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske nije u stalnom radnom odnosu u Vladi Republike Hrvatske, već po nalogu predsjednika Vlade obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva – istaknuli su tada u Vladi.

A Krešimir Macan se oglasio na svom Facebook profilu i napisao kako se osjeća opušteno te krenuo na Lopud…

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist